rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els vuit aliments que no has de menjar si estàs d'exàmens

Deixant-los de banda es poden evitar digestions pesades i falta de concentració

Aliments que val més evitar en època d'exàmens. Foto: CatalunyaDiari.cat

 

La pàgina Cocinatis.com recomana excloure de la dieta aquesta llista d'aliments per augmentar la concentració i treure el màxim rendiment quan estàs en època d'exàmens. També cal tenir en compte que és recomanable menjar més vegades al dia i en menys quantitat que no fer grans àpats que costin de digerir i ens provoquin somnolència. 

 

Bròquil i coliflor: Tot i les seves propietats nutritives, aquesta hortalissa provoca flatulències i una digestió pesada, fet que pot resultar en dificultats per concentrar-se i estudiar, així doncs, és millor deixar de banda verdures i llegums que costin de pair. 

 

Formatge blau: Els rumors diuen que el consum excessiu de formatges blaus com l'Stilton o el Roquefort poden afectar els neurotransmissors i provocar petites al·lucinacions. 

 

Llet i iogurt: Els productes làctics com la llet o el iogurt redueixen l'estrès i ens fan sentir relaxats, unes propietats que en general són positives, però l'època d'exàmens requereix la màxima concentració, i relaxar-se pot ser contraproduent. 

 

Sucre: Consumir una mica de sucre no és un problema, però passar-se sí. El dolç és un excitant i en grans quantitats pot alterar el ritme cardíac i provocar pujades i baixades de tensió i atenció, i això és dolent sempre, però en època d'exàmens encara més. 

 

Alcohol: És gairebé impossible predir com ens afectarà l'alcohol, però els efectes poden anar des de la somnolència fins a l'ansietat. Per aquest motiu i perquè també pot causar problemes hores després d'haver-ne consumit, és millor evitar l'alcohol durant aquests dies. 

 

Cafeïna: Encara que ens sembli que la cafeïna ens ajuda a l'hora de concentrar-nos, també pot ser que ens afecti massa i ens alteri. De manera que seria bo deixar la cafeïna com a recurs al matí i a la tarda prendre altres tipus d'infusions, vigilant que no siguin massa relaxants. 

 

Civada: Abusar-ne pot provocar gasos i problemes de digestió, és millor menjar-ne amb moderació.

 

Greixos: És millor deixar els greixos saturats de banda durant l'època d'exàmens, per consumir proteïnes, val més menjar carns magres i blanques. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris