URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Empleats del sector carni, obligats a fer-se les seves necessitats a sobre per no absentar-se del lloc de feina

Els treballadors asseguren que no poden anar al lavabo perquè no hi ha ningú per substituir-los i s'hauria d'aturar la cadena de producció

Imatge d'arxiu d'un escorxador. Foto: Cedida.

Impressionants condicions les que viuen dia a dia els treballadors de Le Porc Gourmet. Segons publica Vice News, l'empresa càrnia del Grupo Jorge, situada a Santa Eugenia de Berga, està actualment al punt de mira. El mateix diari explica la situació de Said Belkacem, un exempleat de 47 anys que ho ha viscut en la seva pròpia pell. Ell i Càrnies en Lluita denuncien la increïble precarietat laboral que s'hi viu: sous baixos, acomiadaments injustificats i sense indemnització i jornades maratonianes. «La plantilla ha de pixar-se a sobre, perquè no deixen abandonar els llocs de feina perquè no hi ha ningú per substituir-los i, si marxen, la cadena de producció s'atura», anunciava Belkacem.

El mateix home detallava al rotatiu que «he vist un noi que es va fer pipi sobre el seu mono i un altre que ho va fer a un metre de la plataforma que transforma la carn». I justament aquest és el cas d'una persona de Mali que, igual que Said, va ser acomiadat el darrer mes de febrer. «Vaig haver de treballar tota l'estona amb la roba pixada». A més, els empleats són suposats socis d'una cooperativa però només és una fórmula perquè, quan se'ls faci fora, no rebin cap indemnització.

Segons la versió del diari, molts dels qui allí treballen no tenen altra opció. Així ho afirmava un d'ells: «A mi ja em van explicar que això funcionava així, que les condicions no eren gens bones i que feien coses rares, però que vols si no tinc cap altra alternativa». Molts no arriben als 500 euros de sou al mes per més de nou hores diàries amb grans esforços.


Comentaris

envia el comentari