rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Una empresa catalana posarà a la venda un test domèstic per avaluar la qualitat del semen

És molt fàcil d'utilitzar, té una fiabilitat del 90%, i permetrà avançar en el diagnòstic de la infertilitat
Imatge d'arxiu d'uns espermatozoides | National Geographic

 

Una empresa catalana està a punt de revolucionar el mercat, amb un innovador producte que analitza la qualitat del semen. Segons informa 'El País', el Centre d'Infertilitat Masculina i Anàlisi de Barcelona (CIMAB), nascut a la Universitat Autònoma de Barcelona, posarà a la venda un test domèstic, que simplificarà un procés fins ara força complex i costós.

 

El SwimCount costarà uns 50 euros, i permetrà mesurar no només la quantitat d'espermatozoides d'una mostra de semen, sinó que també indicarà la seva mobilitat progressiva, un detall força important, ja que en depèn el seu potencial fecundador. 

Un gran avenç en la detecció de la infertilitat

Es pot dir que la mobilitat progressiva és la capacitat és la capacitat que tenen els espermatozoides per moure's en línia recta, és a dir, la millor manera d'avançar i arribar fins a l'òvul. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el llindar de fertilitat masculina se situa en, almenys, cinc milions d'espermatozoides mòbils progressius, per mil·límetre. 

 

En aquest sentit, el director del CIMAB, Agustín García, assegura que l'anàlisi de la mobilitat progressiva «permet avançar el diagnòstic d'infertilitat un any perquè, per a l'OMS, una parella no és infèrtil fins que no transcorren dotze mesos des que intenten aconseguir un embaràs». 

Un mètode molt simple, amb un 90% de fiabilitat

Pel que fa a l'aparell, el seu funcionament és molt simple. Es col·loca una mostra de semen, i després d'uns 30 minuts la finestra de resultat canvia de color, segons el resultat. El CIMAB assegura que la fiabilitat és d'un 90%, i que «té un mètode cloromètric».

 

El test podria facilitar l'èxit dels embarassos amb mitjans de reproducció assistida | Cedida

 

«Aprofita que els espermatozoides neden cap amunt i quan arriben a dalt cauen en una mena de parany, d'on no poden sortir. Aquí hi ha un colorant que els tenyeix i, com més n'hi hagi, tindrà més color. Si la prova surt de color blanc, és que no hi ha prou espermatozoides mòbils progressius», explica García. 

 

Sobre els falsos positius, l'investigador assenyala que hi ha molt pocs, però si el test conclou que hi ha una alteració, la persona en qüestió haurà de visitar un especialista per un estudi més complex. Amb tot, el nou sistema permetrà diagnosticar «abans el problema», i això facilitaria l'«èxit de l'embaràs amb mitjans de reproducció assistida», segons el director del CIMAB. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris