IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Errors que cometem quan els nostres fills estan malalts

Un hospital de Madrid ha elaborat una llista amb l'objectiu de conscienciar els pares

Errors que cometem quan els notres fills estan malalts. Foto: CatalunyaDiari.cat

Des del Servei d'Urgències Pediàtriques de l'Hospital La Milagrosa de Madrid ha elaborat una llista dels set errors que més cometen els pares quan els seus fills es posen malalts, una iniciativa que té com a finalitat educar els adults en com actuar en aquestes situacions. Els errors són els següents:

- No portar el nen a l'escola si té febre. El primer error de la llista és el de portar el nen a l'escola quan s'ha llevat amb febre, però sense cap altre símptoma aparent, després de donar-li un antitèrmic. Però els metges no aconsellen actuar d'aquesta manera, ja que la febre sempre és provocada per alguna cosa i es podria tractar d'alguna patologia contagiosa.

- Medicar el nen sense consultar al metge. El segon error de la llista és medicar els nens sense consultar el pediatre, per exemple donant-los antibiòtics quan estan refredats, fet que pot resultar contraproduent a més d'inefectiu, ja que aquest tipus de medicaments no funcionen en cas d'un trastorn víric i administrant-los massa sovint, els nens podrien desenvolupar resistència a l'antibiòtic.

- Alternar medicaments diferents. En tercer lloc hi ha un error comú relacionat amb el segon, alguns pares decideixen alternar medicaments per fer baixar la febre als nens quan amb un de sol no funciona, els metges recomanen no fer-ho, ja que a part de no ser efectiu, pot ser perillós si hi ha errors en la dosi.

- Fer servir remeis casolans. La llista també desaconsella els remeis casolans per la febre, com ara draps humits, fregues d'alcohol o dutxes. Els metges recomanen mantenir el nen amb roba lleugera però que no sigui massa fresca i que s'estigui en una habitació amb temperatura normal.

- Medicar just després d'una vacunació. En cinquè lloc hi ha les accions per prevenir les reaccions que provoquen algunes vacunes, com administrar-los medicaments just després de la vacunació per evitar febre o inflamacions. Els metges aconsellen actuar només si els símptomes apareixen.

- Espantar-se per una simple tos. Un altre error comú és espantar-se per la tos i voler actuar de seguida que el nen comença a tossir, els experts recorden que la tos és una reacció natural del nostre cos quan intenta eliminar la mucositat i no cal alarmar-se si la tos no es complica.

- No deixar sortir del llit els nens malalts. Per últim, la llista descriu l'hàbit de fer que els nens no surtin del llit quan estan malalts, encara que aquesta mesura sigui recomanable i fins i tot necessària quan els nens es troben a la fase més aguda de la malaltia. Els metges recomanen deixar que el nen faci vida per casa i es relacioni amb la família, ja que la inactivitat és perjudicial per als infants. Des de l'Hospital La Milagrosa recomanen sobretot que davant de qualsevol dubte respecte a la salut de la canalla, el més indicat, és contactar amb el pediatre.


Comentaris

envia el comentari