rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Es popularitza la venda de perilloses «drogues legals» per Internet

Hi ha un buit legal que fa que apareguin i desapareguin amb molta rapidesa

Algunes d'aquestes «drogues legals». Foto: The Telegraph

 

Durant tot l'any passat, les autoritats espanyoles han detectat l'aparició de 100 noves substàncies estupefaents que s'han introduït a l'Estat. El seu origen pot ser el de la darrera «moda» d'Internet: la venda de perilloses drogues que no estan contemplades a la legislació europea i que, per tant, no són il·legals. Aquest és, segons el 20 Minutos, un dels principals reclams per als seus consumidors. Tot i que el percentatge de consum a l'Estat és encara molt minoritari, els experts alerten que cal anar en compte si segueixen els patrons d'altres estats europeus.

 

Atesa la seva desconeixença, les autoritats tampoc no són capaces d'acotar els efectes que poden tenir. A manca d'investigació científica sobre aquestes formes de droga tan recent, tot el que s'esbrina es fa a través de persones que arriben ja intoxicades als centres mèdics. Una de les característiques d'aquesta mena de substàncies és que solen estar fetes per tres o quatre components diferents; incloent-hi també droga tradicional.

 

A banda del perill que pot suposar el fet de consumir-ne, les autoritats han donat el toc d'alerta perquè es venen sota l'aparença de legalitat. «Ja no caldrà que t'amaguis o que te'n vagis a un carreró per consumir-ne!», versen alguns anuncis a la xarxa.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris