URGENT

🚨 El jove ferit per una pilota de goma perd l'ull

Estafen una dona fent-li creure que un xeic àrab s'havia enamorat d'ella

Van aconsegur 75.000 euros en total

L'estafador es feia passar pel primer ministre dels Emirats Àrabs. Foto: 1070Noticias

 

L'Audiència de Màlaga ha condemnat una parella que va fer creure a una dona que un xeic àrab s'havia enamorat d'ella per aconseguir treure-li diners, un total de 75.000 euros. La dona viu a la localitat de Marbella, a Màlaga, i va ser contactada per les xarxes socials fent-se passar pel xeic i enviant-li missatges d'amor. Es feien passar pel primer ministre dels Emirats Àrabs i, quan feien videoconferències, utilitzaven la seva imatge, a la qual insertaven una altra veu. La seva finalitat era aconseguir diners.

 

 

El suposat primer ministre li demanava donatius per ajudar els nens afectats a la guerra de Síria, ja que ell no podia ajudar-los «per evitar incidents diplomàtics», segons informa 20 Minutos. Així, la dona va donar primer 25.000 euros i en una segona ocasió, 50.000 més. Per compensar-la, el fals xeic li va dir que li faria una transferència de 2 milions d'euros, però que abans havia de pagar unes taxes per la donació, inclosa una d'antiterrorista reemborsable. Òbviament, els milions mai no li van arribar.

 

Sospitant que l'havien estafat, la dona va col·laborar amb la policia espanyola per enganxar els delinqüents. Va quedar amb la persona que li havia recollit les anteriors donacions per fer-ne una més i allà va ser detingut tot i portar un ram de flors per a la dona i una falsa carta manuscrita del xeic. Ara, ell i la resta de companys de la trama s'enfronten a quatre anys i mig de presó i indemnitzacions per a la víctima.

Comentaris