Et costa dormir? Amb aquesta tècnica ho aconseguiràs en pocs minuts

Amb aquests trucs deixaràs de banda l'insomni i descansaràs millor

Moltes persones tenen problemes per dormir cada dia | Cedida.

Qui no ha donat mil voltes en el llit esperant a dormir-se? Un de cada tres espanyols té problemes de son, i a el menys una vegada a la vida la gent pateix alguna cosa tan habitual com l'insomni. Després d'un llarg dia de treball, estudi o activitat intensa, molta gent es deixa caure en el llit per dormir, però no ho aconsegueix. Per algun estrany motiu l'esgotament no és suficient per agafar el son i l'espera pot allargar-se hores i hores.

 

Per desgràcia això li succeeix a moltes persones dia a dia. Al voltant de 4 milions d'espanyols pateixen insomni crònic, i segurament molts hagin provat remeis de tot tipus, des dels propis de casa fins als mil i un de venda en farmácias. El got de llet, la infusió calenta o comptar ovelles ja ha quedat enrere i no ajuda a la majoria de les persones que sofreixen aquest problema.


Un dels trucs és saber com respirar correctament. D'aquesta forma, controlant la inspiració i l'expiració podem quedar-nos dormits tan aviat com sigui possible, però per això cal realitzar els exercicis amb regularitat cada matí després de despertar-se i cada nit abans de dormir. D'aquesta manera el cos s'acostuma i optimitza els efectes.

Una vegada adquirida la rutina s'adorm millor i es gaudeix d'un son molt més plaent. Aquest truc, anomenat "4-7-8", també ajuda en situacions d'estrès i ansietat, atacs de pànic o pressió arterial alta. El mode de realitzar l'exercici és el següent:

1. Inhala

Inhalar ajuda a absorbir millor l'oxigen | Cedida.

Per començar, posat còmode i col·loca la llengua al paladar, just darrere de les dents, i després agafa aire pel nas comptant fins a quatre mentalment.

2. Manté la respiració

Aquesta tècnica permet concentrar-nos al nostre cos | Cedida.

Ara manté la respiració mentre romans relaxat i compta fins a 7. El teu cos ara té temps suficient per absorbir l'oxigen i donar-te energia. L'oxigen a la sang augmenta i el cos comença a relaxar-se.

3. Exhala

Exhalar ajuda que surti el diòxid de carboni | Cedida.

Treu l'aire per la boca comptant fins a 8, expulsant l'aire suaument. D'aquesta manera, el diòxid de carboni abandona totalment el cos i el pols caurà en picat, el qual farà que ens sentim més relaxats.

Al principi es poden fer quatre repeticions matutines i quatre nocturnes. En un parell de mesos es poden multiplicar, tot i que hàgiu recuperat la son. Aquest mètode és millor que recórrer a pastilles que creen dependència i costen de deixar. Amb aquest mètode es poden atallar inclús atacs d'ansietat, en els que també va bé fer compte enrere des de 100 però no d'un en un, sinó de quatre en quatre.


Comentaris

envia el comentari