Explota una bomba a Nova York i deixa una trentena de ferits

L'alcalde nega que es tracti de terrorisme

L'explosió de l'artefacte ha provocat desenes de ferits | EFE

 

Nova York ha viscut en les últimes hores escenes de nerviosisme per una explosió que ha causat 29 ferits. L'artefacte, de gran potència, va esclatar al barri de Chelsea, en una zona de Manhattan molt freqüentada, i a una hora en què els veïns de Nova York surten al carrer per gaudir del dissabte a la nit. L'explosiu era a dins o al costat d'un contenidor d'escombraries al carrer 23 amb la Sisena Avinguda i va esclatar cap a dos quarts de nou del vespre. Segons l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, es tracta d'un «acte deliberat» i un «incident molt greu». Tot i així, en una roda de premsa, ha dit que de moment «no hi ha evidències que es tracti d'un acte terrorista».

Un altre dispositiu, una  olla de pressió amb cables connectats a un telèfon mòbil amb cinta aïllant, no va detonar, i la policia el va trobar quatre illes de cases més lluny, al carrer 27 amb la Sisena Avinguda, d'on el va retirar un robot. Dels 29 ferits per l'explosió del primer artefacte, segons fonts oficials, n'hi ha un de greu, però no n'hi ha cap que tingui lesions que posin en risc la seva vida. Molts dels ferits van rebre impactes de vidres i metalls a causa de l'explosió, que va generar el caos a la zona, carreres de la gent i molta confusió, segons el relat dels testimonis, que també parlen d'una explosió molt forta que es va sentir a diversos blocs de cases al voltant, tot i que semblava que hagués sigut a pocs metres.

Quatre hores després que esclatés l'artefacte, l'alcalde de la ciutat va acudir al lloc per recaptar informació i compartir amb els periodistes detalls dels fets. «Creiem que es tracta d'un acte deliberat», va insistir De Blasio. L'alcalde, no obstant això, va indicar també que «no hi ha evidències d'una connexió terrorista». «No hi ha una amenaça específica contra Nova York d'alguna organització terrorista», va recalcar. També ha remarcat que no hi ha informacions que relacionin aquesta explosió amb la que havia tingut lloc hores abans a Nova Jersey, on també va esclatar un artefacte en un contenidor d'escombraries, que en aquest cas no va causar cap ferit. L'artefacte havia sigut col·locat en un carrer on havia de tenir lloc una desfilada poc després.


Comentaris

envia el comentari