rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Fatges, el lúgubre poble abandonat de Vandellòs

Hi ha algunes històries tenebroses al voltant del municipi en el qual només hi ha una casa en bones condicions, la resta en ruïna

Imatge d'arxiu de Fatges. Foto: Mapio.net.

 

Fatges —també conegut com a Fatxes— era un poble, avui abandonat, que es troba quatre quilòmetres al nord-oest de Vandellòs, sota el Coll de Fatxes, que pertany a Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant. Concretament, està situat entre la Serra del Montalt i la Mola de Genessies, dins de la zona muntanyosa del que és avui el terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp. El municipi es va abandonar al voltant de 1950 i l'any 2001 es va engegar un projecte de restauració d'antigues masies que estaven en ruïnes. Aquest procés de rehabilitació dels habitatges s'havia de fer amb capitals del Japó però no va funcionar. De fet, actualment només hi ha una casa en bones condicions, la resta es troba en diversos estats de ruïna.

 

La veritat és que Fatges sempre ha sigut punt dèbil per llegendes i històries tenebroses. Una d'aquestes es publicava a Ojo digital. Segons explicava un dels seus usuaris, el poble va ser escenari d'un triple crim. I és que resulta que es va trobar l'assassí mort en una cova de la zona després de suïcidar-se. També amaga, tal com s'explica, històries de bruixeria. El cert és que no hi ha un motiu reconegut que detalli el motiu pel qual es va acabar abandonant però corre el rumor que la gent va fugir corrents terroritzada i el va deixar buit arran de fets misteriosos que el van deixar desert en només unes setmanes.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris