Gimpi Gimpi, la planta que pot induir-te al suïcidi

L'espècie crida l'atenció als científics pel seu efecte letal

La planta produeix tant dolor que pot induir al suïcidi | Cedida.

 

La Dendrocnide moroides és un arbust que té greus conseqüències per a qui s'atreveixi a apropar-se a ell. També coneguda com a "mora de fulles d'agulló" o "planta del suïcidi", aquesta espècie provoca un dolor tan fort i desesperant que porta a qui la toquen a prendre mesures extremes per tal que el suplici desaparegui.

Les primeres persones que van descobrir els efectes relacionats amb aquesta planta van ser exploradors i soldats del segle XIX, que van tenir la mala sort de trobar-la en el seu camí i sentir el dolor insuportable que produeix. El fotògraf A.C. MacMillan també va informar en 1866 sobre un incident en el qual un cavall va fregar l'arbust mentre recorria una carretera en Austràlia. Després del desafortunat encontre, l'animal va començar a posar-se nerviós fins que va morir, dues hores després, en una llarga agonia.


També durant la Segona Guerra Mundial molts soldats es van veure indisposats per combatre per sofrir paralisis a les seves extremitats a causa de la fregada amb la planta. Els informes expliquen que també va haver casos de suïcidi per part de persones que no van poder aguantar més el terrible sofriment que els provocava.

La planta té uns petits pèls que produeixen urticària | Cedida.

La planta és reconeguda pels pèls urticants que cobreixen tota la seva superfície, que introdueixen en la pell una poderosa neurotoxina anomenada moroidina, generant efectes com un fort ardor progressiu, que pot durar dies o inclús mesos. L'àrea lesionada es comença a cobrir de petites taques vermelles que després es van unint per formar una massa vermellosa voluminosa.


Aquesta planta es troba a les selves tropicals del nord i orient d'Austràlia, a la Indonèsia i a les Illes Molucas, on també se la coneix com gimpi gimpi. Aquest contacte amb l'arbust pot arribar a ocasionar efectes prou potents per a matar animals i humans. No obstant això, la picadura es pot tractar aplicant una solució d'àcid hidroclòric i posteriorment retirant els pèls amb una simple depilació a cera.


Comentaris

envia el comentari