La Junquera, el municipi català amb 1 prostituta per cada 10 habitants

La localització, un pas de frontera entre França i Espanya, el converteixen en un destí idílic pel contraban i la prostutició

Paradise, el puticlub més gran d'Espanya
Paradise, el puticlub més gran d'Espanya | Cedida

La Junquera, un petit municipi de l'Alt Empordà, de poc més de 3.000 habitants, que molts coneixen com «l'últim poble d'Espanya». Això és degut al fet que és una localitat fronterera amb França i la més allunyada cap a l'est del país, el que la converteix pràcticament un pas entre nacions. No obstant això, hi ha un altre motiu pel qual és molt famosa: la prostitució.

Actualment, es calcula que hi ha una prostituta per cada deu habitants empadronats al poble. Unes xifres que fan convertir a aquest sector en el principal dins la localitat. La seva localització geogràfica —a la frontera amb França, on la prostitució és il·legal—, la converteixen en idíl·lica pels turistes que volen aprofitar aquesta classe d'activitats.

A la Junquera s'hi troba el puticlub més gran d'Espanya, així com quatre macrobordells que amplien l'oferta pels interessats. A més, multitud de clubs i alternatives autònomes, que converteixen al poble en un autèntic espai de vici. Per ell, un bon nombre de francesos traspassen la frontera, per poder trobar-se amb prostitutes sense por a ser multats, com sí que els passaria en el seu país.

Més francès que espanyol

A l'Ajuntament de la Junquera hi onegen dues banderes: la catalana i la francesa. Els cartells dels locals estan traduïts en tots dos idiomes, ignorant l'espanyol. La gran arribada de turistes, que vénen a gaudir de les facilitats del poble, a més d'aprofitar el contraban amb les seves compres, pel preu reduït en què troben els productes, ha provocat que el municipi senti més afinitat pels veïns del nord abans que pels del mateix territori.

«Putes sempre hi hagueren, però ara sembla que les reguen», refereix una dita popular del municipi gironí. Amb aquesta, queda més evident la impressió dels ciutadans, que veuen, cada vegada més, com creix el nombre de prostitució, lligat a l'arribada de població estrangera, ja que es considera que el 90% dels ciutadans tenen origen francès.

Un pas sense vigilància i la sortida de la crisi

El pas fronterer que representa la Junquera el converteix en un municipi molt transitat pels qui volen passar d'Espanya a França mitjançant el mediterrani. A més, representa el trajecte més còmode pels traficants de productes de contraban, ja que des de 1995, quan es van suprimir les fronteres, la connexió entre ambdós països es troba completament sense vigilància.

Els productes espanyols continuen sent més econòmics que els francesos. L'alcohol o el tabac es troba per un preu reduït, amb bastants euros de diferència, cosa que converteix a la Junquera en un municipi atractiu pels qui volen comprar productes amb alt valor afegit.

Això, lligat a què França es troba en un moment d'auge, on la seva sortida de la crisi sembla pràcticament total, ha provocat l'augment del seu consum. A més, la prostitució entre els joves francesos es considera acceptada, però en estar prohibida al país, han de buscar una alternativa per poder-la gaudir. La Junquera es converteix en la localització perfecta.

Sense dubte, el cas d'aquest petit municipi català és considerat extraordinari. L'existència d'un poble-bordell, el qual es consideri més francès que espanyol, sembla com a mínim curiós. El creixement de l'economia i les facilitats legislatives espanyoles per aquest sector, el transformen en un espai perfecte pels interessats, pel que sembla que es continuarà mantenint la curiosa tradició que existeix a la Junquera.


Comentaris

envia el comentari