Un jutge pregunta a una víctima de violació per què no va mantenir les cames juntes

Un comitè estudia l’expulsió del magistrat canadenc

Imatge del magistrat canadenc, Robin Camp. | Cedida.

El jutge canadenc Robin Camp s’enfronta a la possibilitat de ser destituït després de culpar a una jove víctima de violació de dinou anys de no fer suficient per defensar-se durant l’atac i a la que va suggerir, a més, que ella mateixa volia mantenir relacions sexuals amb l’agressor.

Segons publica el portal The Washingotn Post, un magistrat de Canadà va preguntar a una víctima de violació el següent: «Per què simplement no vas poder mantenir les cames juntes? Per què no vas enfonsar el cul al lavabo perquè no et pogués penetrar?». El jutge també va afirmar que, en general, «les dones joves volen tenir sexe especialment quan van borratxes» i va afegir que «a vegades el sexe i el dolor van junts» i «això no és necessàriament una cosa dolenta», segons les declaracions que en primera instància va publicar en la seva pàgina web el Consell Judicial Canadenc.

Aquesta entitat s’està encarregant d’investigar les declaracions d’aquest magistrat que es van registrar durant un judici de l’any 2014. Està previst que el jutge declari el pròxim divendres en un procés iniciat el passat dimarts a Calgary, per un comitè que decidirà si expulsa o no a Camp de la magistratura.


Comentaris

envia el comentari