IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La carta d'una mare al metge que li va recomanar que no tingués la seva filla amb síndrome de Down

El doctor li va suggerir diverses vegades interrompre l'embaràs

Imatge de la nena. Foto: Parker Miles

Una mare va decidir enviar una carta al metge que li havia recomanat avortar quan va saber que el nen que esperava tenia síndrome de Down, la mare, també va publicar la història i la carta a Parker Miles, la pàgina web creada per la mare soltera d'un nen amb síndrome de Down. La carta de Courtney anava dirigida al que va ser el seu metge durant l'embaràs i li va recomanar interrompre'l perquè, segons ell, un bebè amb aquesta condició reduiria la qualitat de vida de la parella. La mare diu a la carta com d'equivocat estava el metge i com de malament la va fer sentir en el moment en què necessitava el suport d'un professional i no les seves crítiques, una carta que ha obtingut milers de comentaris de suport. Aquesta és la carta:

«Benvolgut doctor,

Una amiga m'ha explicat fa poc que el seu especialista li havia dit durant una de les ecografies que el nen que esperava era «perfecte». El nen va néixer amb síndrome de Down i quan la meva amiga va tornar a veure el metge, ell li va dir «T'ho vaig dir. És perfecte». Aquesta història em va destrossar, mentre estava contenta per la meva amiga, em sentia terriblement decebuda perquè jo hauria d'haver viscut el mateix. Desitjo que vostè hagués estat aquell metge.

Vaig venir a vostè durant el moment més difícil de la meva vida, estava aterrida, angoixada i totalment desesperada. No sabia què li passava al meu bebè i el que necessitava de vostè era suport i encoratjament, i en comptes d'això, vostè ens va suggerir que poséssim fi a la vida de la nostra filla. Li havíem dit el seu nom, i vostè ens va preguntar si érem conscients de com disminuiria la nostra qualitat de vida si teníem un fill amb síndrome de Down. Ens va suggerir que reconsideréssim la nostra decisió de tirar endavant amb l'embaràs. Des d'aquella primera visita, la meva parella i jo temíem venir a una altra cita. El moment més difícil de la meva vida se'm va fer gairebé insuportable perquè vostè no em va dir la veritat, que la meva filla era perfecta.

No estic enfadada, no estic ressentida, només estic trista. Em deprimeix que els petits cors que vostè veu bategar cada dia no l'omplin d'emoció. Em deprimeix que els complexos detalls i el miracle que suposen els petits ditets, pulmons, ulls i orelles que es formen no el facin sentir millor. Estic trista perquè vostè estava tan equivocat quan va dir que un bebè amb síndrome de Down ens empitjoraria la qualitat de vida. Em trenca el cor que li hagi pogut dir una cosa similar a una mare avui mateix, però sobretot, m'entristeix que vostè no tindrà mai el privilegi de conèixer la meva filla Emersyn.

Perquè l'Emersyn no només ha millorat la nostra qualitat de vida, sinó la de milers. Ens ha donat un sentit i una alegria gairebé impossible d'expressar. Ens ha donat els més grans somriures i rialles, i els petons més dolços que hem conegut mai. Ens ha fet conèixer la bellesa i amor més purs. Prego perquè cap altra mare hagi de passar pel que vaig passar jo, i perquè vostè vegi la veritat en cada ecografia. Prego perquè quan torni a veure un bebè amb síndrome de Down al ventre de la seva mare, li digui que el seu fill és perfecte.»


Comentaris

envia el comentari