rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La dona que ha perdut un ull per culpa del que tots fem amb els nostres fills

L'estava ajudant en un treball manual de l'escola

L'Erica en una fotografia que ha penjat a les xarxes. Foto: cedida.

 

Erica Díaz no oblidarà el darrer any de la seva vida. Tot just al maig de 2015, estava ajudant la seva filla a netejar després d'un projecte de treballs manuals amb purpurina i se li va posar una mica a l'ull. La purpurina va fer una ferida a la seva còrnia, amb la mala sort que es va infectar. Ni la cirurgia ni els medicaments van poder fer-hi res i ara fa unes setmanes li han hagut de treure l'ull i posar-li una pròtesi.

La noia ha anat explicant la seva odissea a les xarxes socials, compartint imatges i explicant la processó que ha hagut de passar els darrers mesos. Després de la infecció, li van haver de fer una biòpsia primer, i després un trasplantament de còrnia, seguit d'un procediment anomenat 'lligat de còrnia'. El procediment, però, no va anar bé: «La cirurgia va ser "intensa i va tenir complicacions". El que vol dir que em vaig despertar. Dues vegades. Se suposa que anava a ser una sedació més llarga. Però no. Em vaig aixecar cridant i amb un atac de pànic perquè podia notar com em tallaven l'ull. Donar-me més drogues no va fer res. Així que van haver de sedar-me completament. Però em vaig despertar d'aquesta sedació també. No em vaig alarmar, simplement els vaig dir que estava desperta».

Després van venir productes químics que no van ajudar, així com un trasplantament de còrnia que no va anar bé, així com el segon. Els metges no entenien per què no es curava l'ull i ho van acabar atribuint a «Fongs agressius introduïts per un cos estrany», la purpurina. Van provar altres medicaments, però res: «El fong ja està tornant a néixer i l'ombra del trasplantament és molt visible, cosa que no hauria de passar en aquest punt. Són signes molt clars de fracàs i encara hi ha moltes possibilitats que la infecció m'obligui a perdre l'ull. Tot per culpa d'una estúpida purpurina daurada», explicava a les xarxes.

Tot i això, l'Erica prova de ser positiva un cop confirmat que ha perdut l'ull: «Diuen que em queden entre 6 i 8 setmanes per tenir la versió cosmètica del meu nou ull. A més, una vegada que facin el motlle, puc usar-lo perquè em facin tota mena d'ulls macos. L'ull de Sauron, el de Terminator, l'Ull del Tigre ...». Podeu veure més imatges i la història de l'Erica aquí

.

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris