rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

🚨 L'autòpsia de la nena degollada a Mataró confirma l'assassinat

PREVISIÓ MÉTEO

🌡 Dimarts amb forta calor a l’interior i cels generalment assolellats

La dona que va decidir esterilitzar-se als 23 anys per un motiu ben sorprenent

La Valerie explica el seu cas a la BBC

La Valerie explicant el seu cas a la BBC Foto: BBC

 

La Valerie tenia tan sols 12 anys quan va decidir que mai seria mare. Onze anys després feia un pas més i decidia esterilitzar-se. El seu motiu el definia 40 anys després: «La meva vida sense fills m'ha permès fer el que vull quan vull. Mai he hagut de fer coses que no volia fer».

«Quan vaig fer els 23 ja estava casada i el meu marit i jo ja havíem decidit que no volíem tenir fills. De fet, jo ho havia decidit més d'una dècada abans. Però el procés en si mateix va començar després de llegir en un suplement dominical un article sobre una dona de 23 anys que s'havia esterilitzat. Aquí va començar la curiositat de fer de la meva idea alguna cosa real, i llavors vaig decidir esterilitzar-me. La meva doctora em va derivar a una ginecòloga, i immediatament em van posar en una llista d'espera. Sis mesos després em van practicar el procediment. Va ser així de senzill», explica la Valerie.

Darrere, hi ha un motiu que no deixa de ser sorprenent: «Tot va començar quan tenia 12 anys: em vaig adonar que la població mundial estava creixent ràpidament i que jo no necessitava tenir fills, no tenia cap tipus de sentiments materns. No sé per què a aquesta edat em preocupava tant el tema de la superpoblació. Potser havia sentit parlar de conflictes en altres parts del món, de gent que s'estava morint de fam. Coneixia a més a persones a les quals els mètodes anticonceptius els havien fallat. I la idea d'haver de prendre aquestes hormones tan intrusives, durant anys, tampoc em semblava atractiva».

Un any després es va separar del seu marit, però ella va seguir amb la seva vida i amb les mateixes condicions. La història s'ha convertit en viral gràcies a la BBC, que explica que hi ha molt pocs casos de dones que optin per a l'esterilització.

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris