rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

La força d'un petó de l'entrenador que ha donat la volta al món

La imatge ha donat la volta a la xarxa pels valors que desprèn

El petó de l'entranador. Foto: El Periódico

 

Sovint, els valors de l'esport costen de visualitzar-se en competicions esportives. En el cas de partits infantils, es fa especialment complicat. El cas d'avui es tracta d'un enforntament de bàsquet infantil entre la Juve Pontedera i el Basket Calcinaia italians: un derbi molt igualat, empatat a 10 segons del final.

 

En els darrers segons del matx, un nen, Gabriele, va ser l'encarregat de llençar els dos tirs lliures que podien donar la victòria a l'equip visitant. El nen va fallar el primer i la graderia va xiular-lo. Això va fer que l'infant plorés i intentés abandonar la pista. Va ser llavors quan, tal com recull El Periódico, l'entrenador Matteo Bruni va entrar a la pista i li va dir al nen: «Crec en tu, et tinc confiança. Respira i no et preocupis», fent-li un petó al front.

 

Aquestes paraules de confiança van fer efecte i el nen va anotar el tir lliure de la victòria. Més enllà de guanyar el partit, la imatge i la història que relata aquesta situació s'han tornat virals i són tota una lliçó per a pares i educadors.