La guanyadora del sou Nescafé ha de tornar 17.000 euros

En superar el 75% del salari mínim interprofessional queda descartada per cobrar per desocupació

La guanyadora del sou Nescafé al 2008. | Youtube

El Tribunal Superior de Justícia de Balears condemna a Àngela de Sande, guanyadora del sou Nescafé, a tornar els 17.054 que ha cobrat durant els últims quatre anys del subsidi per desocupació. El motiu és que també cobra el sou de per vida de Nescafé, que puja a 1.520 euros al mes. Segons La Vanguardia, De Sande va guanyar el premi en l'any 2008, moment en què perd el dret a la paga per desocupació. Just abans de guanyar el sou vitalici, Ángela es va quedar sense ocupació durant un any i va estar cobrant la prestació habitual per desocupació. A partir del 2009, va començar a cobrar la prestació especial per a majors de 52 anys.

En cap moment De Sande amaga que estava cobrant el subsidi, però en superar el 75% del salari mínim interprofessional amb el sou Nescafé, quedava automàticament descartada per cobrar per desocupació. L'administració no va tenir en compte el premi atorgat per la marca de cafès i ha estat cobrant tots dos conceptes durant quatre anys.

En 2014, però, l'administració es va veure el seu error i el Servei d'Ocupació Estatal va presentar una demanda per recuperar els diners, que puja als 17.054 euros. Ara el Tribunal Superior de Justícia li ha donat la raó. L'advocat de De Sande ha presentat un recurs en què accepta tornar la quantitat cobrada durant els tres últims mesos de subsidi, però el Tribunal ha desestimat el recurs.


Comentaris

envia el comentari