ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

La història del pare que ignorava el seu fill discapacitat

La seva germana va explicar-ho a les xarxes i va aconseguir que empresonessin el pare
Quentin va ser ignorat pel seu pare. |

 

Avui us expliquem la trista història de Quentin Wood, un nen discapacitat que va patir un terrible cas d'abandonament per part del seu pare. La seva història l'explica la seva germana, que quan tenia 19 anys va trobar el seu pare biològic. Aquest, només 3 dies després que es retrobessin, li va demanar que es fes càrrec durant uns mesos de Quentin, de 7 anys, i del seu germà Cameron, de 6, que tot i que era el germà menor actuava com a escuder de Quentin, que patia una discapacitat anomenada anell del cromosoma 9, que impossibilitava que caminés, parlés o pogués cuidar-sol.
 

 

En fer-se càrrec dels seus dos germans, Sissy, la més gran, estava pendent de qualsevol detall dels dos, que mantenien una vida relativament feliç i plàcida. El pare els passava certa quantitat de diners, però Sissy havia de treballar per poder sobreviure. Passats quatre anys, Sissy va decidir que ja n'hi havia hagut prou i va demanar al seu pare que tornés a fer-se càrrec dels seus fills. Els nens van anar a viure a una altra ciutat, a 4 hores en cotxe de la de Sissy.
 

 

Van passar els mesos i l'estat de Quentin empitjorava, amb el deteriorament físic clar del petit. Les seves atencions eren pràcticament nul·les, emmalaltia amb freqüència i s'aprimava a passos forçats. A més, la higiene a la casa era molt escassa, mentre el pare passava la majoria de les seves hores davant d'un ordinador: a la casa es podien trobar excrements i restes d'orina de Quentin ja que Cameron podia tenir cura d'ell però no podia arribar a tot. 

 

 
Passat el Nadal, Quentin va emmalaltir greument; tant que la seva germana va haver de desplaçar-se a casa del seu pare per intentar fer alguna cosa. Convençuda que la situació no podia seguir així, va parlar amb les autoritats per poder emportar-se els menors davant l'actitud del seu pare, però la van advertir que la podien acusar de segrest. Va insistir al pare perquè portés el nen a un metge, però ell en va fer cas omís. Només Cameron podia tenir cura del seu germà, que va morir dies després.
 

 

La història de Sissy, explicada en les xarxes socials, va servir per fer justícia i que el seu pare fos empresonat davant d'una actitud que va acabar amb la vida del menor. A més, va aconseguir conscienciar la població dels Estats Units, el seu país, de la importància de les cures als discapacitats.
Comentaris