YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

La jove espanyola que va sobreviure a l'atemptat de Munic «per unes sabates»

Elsa Rodríguez, de 26 anys i de Valladolid, va romandre una mica més de 4 hores amagada al magatzem d'H&M al centre comercial Olympia

Un home resda al costat d'un altar improvitzat en record de les víctimes del tiroteig. Foto: Reuters.

Divendres passat, el centre comercial Olympia a Munic es convertia en l'escenari d'una massacre que va deixar diverses víctimes mortals, després del tiroteig que va realitzar Ali David Sonboly, el tirador alemany d'origen iranià de 18 anys.

Elsa Rodríguez, de 26 anys i nascuda a Valladolid va romandre una mica més de 4 hores amagada, al costat d'una amiga que estava de visita, en el magatzem d'H&M, segons informa el diari L'Español. La tenda de roba està situada enfront de la cafeteria en la qual Sonboly va causar la majoria de víctimes del seu atac.

Elsa va decidir anar de compres amb la seva amiga, encara que no sabien que va ser una mala elecció. «Com era divendres a la tarda, ens vam prendre les compres amb calma, vam entrar a l'H&M per buscar unes sabates per a la meva amiga, que se les havia comprat per una boda però li quedaven alguna mica grans», explica la jove. «Estem vives per unes sabates, perquè les vam comprar a la segona planta de la tenda, però abans de baixar a la porta de sortida, allí tirats, amagats entre la roba, vam veure unes altres sabates, que sí que eren del seu número, així que les va canviar per les que havia comprat», afegeix. D'aquesta forma, si no hagués estat per aquest canvi, s'haurien creuat pels passadissos amb Ali David, que va matar a 9 persones i va deixar més de 20 ferits.

Elsa explica que, quan estaven baixant les escales per tornar a casa, es van topar amb una multitud entrant a la tenda i als dependents que cridaven «Tanqueu les portes!». «Nosaltres no vam veure al tirador, al que sí que van veure els últims que van entrar en la tenda, i tampoc vam veure tancar-se les portes darrere de nosaltres» explica la jove.

A pesar que gran part de la gent van pujar a refugiar-se a la teulada, Elsa i la seva amiga van decidir amagar-se al magatzem de la tenda, amb unes 20 persones més. Elsa explica que, després de parlar amb els seus familiars i explicar-los la situació, «la Policia d'Espanya es va posar en contacte amb nosaltres i ens va dir que estiguéssim tranquil·les i que estaven enviant suport». Finalment, aproximadament quatre hores després, els agents entraven a la tenda per procedir a l'evacuació dels supervivents.


Comentaris

envia el comentari