rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

La nena autista que, sense poder parlar, va donar una lliçó a tota la seva classe

La Naomi en una fotografia del bloc de la seva mare. Foto: cedida.

 

Si sou pares segur que recordeu el primer dia que vau deixar els vostres fills a l'escola. Probablement, durant aquell dia no vau parar de pensar si estaria adaptant-se, aprenent o simplement hauria deixat de plorar. Imagineu-vos, doncs, si la vostra filla té autisme i mutisme selectiu. Aquest és el cas de la Noami Gwynne, que ha anat per primer cop a l'escola amb 5 anys, quan encara no es podia vestir ella mateixa ni anar al lavabo sola.

 

 

La Noami té un germà bessó que encara compta amb necessitats més complexes: té tumors, autisme sever, un comportament desafiant i no parla. La petita l'ajuda en el que pot malgrat ser tan petita. Com és d'esperar, la mare estava preocupada. Ara bé, la sorpresa va arribar quan una de les assistentes de l'escola li va explicar que la seva filla havia canviat la classe sencera sense dir una paraula.

 

A la classe de la Noami hi havia dos nens russos que no sabien parlar anglès, ja que les seves famílies acabaven d'arribar a Anglaterra. Amb la petita autista, van ser assignats a una professora assistent que no parlava rus. L'escola no tenia cap professor que en sabés i estaven rumiant sense fortuna la manera de facilitar les coses als nouvinguts. En un moment d'aquests, la professora els va demanar que dibuixessin una imatge d'ells mateixos i escrivissin els seus noms en un paper. Els dos nens russos van començar a fer-ho, però la Noami es va quedar asseguda, mentre mirava com l'assistent buscava la manera de comunicar-se amb els dos nens de Rússia.

 

Sense pensar-ho, la Noami va anar cap als nens, els va assenyalar els seus noms i també el full. Després va agafar un dibuix i va començar a escriure en el paper dels petits, al mateix temps que els assenyalava el que els altres feien. La Naomi va esperar fins a veure com els dos nens començaven a escriure el seu nom i es dibuixaven. Després va tornar a la seva cadira a treballar.

 

L'assistent, tal com ha explicat la mare de la Naomi en aquest bloc, va començar a plorar emocionada: "La nena amb menys probabilitat els va donar una lliçó aquest dia. La nena amb problemes de comunicació els va mostrar a tots com comunicar-se", explica la seva mare. Segons ella, ho va aconseguir gràcies a la convivència amb un germà que no parla, explica la mare. "No necessites paraules per ajudar a la gent", afirma. La mare reconeix que encara se segueix preocupant, però sap que la seva filla seguirà trobant la manera per convertir moments d'angoixa en bellesa: "No podria estar més orgullosa d'ella".

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris