La nictúria, un símptoma que indica que algo no va bé al nostre organisme

A partir dels 70 anys és normal anar al lavabo fins a dues vegades durant la nit

La nictúria pot ser símptoma d'una malaltia. Foto: Cedida.

Segurament que molts de vosaltres us aixequeu durant la nit per orinar. Aquest fenomen porta per nou nictúria però no us preocupeu, no és una malaltia. Tot i això, és un símptoma que indica que algo no va bé al nostre organisme.

  

Segons Mateo Hevia, especialista en urologia a la Clínica Universitària de Navarra, el normal és no aixecar-se. Els estudis constaten que fins a un terç de la població adulta s'aixeca una vegada a la nit i tal com ha explicat l'expert Manuel Esteban, membre de la Societat Espanyola d'Urología no sol ser res greu però cal que fem una visita a l'uròleg.

  

Durant les hores de son una hormona antidiürètica, encarregada de la producció d'orina baixa els seus nivells, i per aquest motiu anem menys al lavabo. Aquesta es produeix a l'hipotàlem i fa que l'aigua que arriba al ronyó sigui reabsorbida en lloc de produir orina.

  

Tanmateix però tal com explica la BBC, a partir dels 70 anys és normal anar-hi fins a dues vegades i fins i tot abans. Una de les causes pot ser problemes d'insomni i estar desperts per altres motius, la ingesta abundant de líquids abans d'anar a dormir, el consum d'alcohol, canvis hormonals, problemes de pròstata en el cas dels homes, incontinència o bufeta hiperactiva, infeccions o pedres al recte urinari o problemes de cor i diabetis.


Comentaris

envia el comentari