TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

La reconstrucció de cara més sorprenent que hàgiu vist mai

Va tenir lloc als Estats Units amb una nena afganesa

L'evolució, sorprenent.

 

Avui recuperem una història molt commovedora que es va produir ja fa alguns anys, però que no deixa de colpir. Un incendi va afectar el 2001 l'habitatge de Zubaida Hasan, una nena afganesa de 9 anys. L'alta temperatura va provocar que la pell del rostre se li desfés i li caigués sobre el pit. Després de rondar desenes d'hospitals, ningú era capaç de reconstruir la cara de Zubaida, en un estat realment impactant. Amb la invasió dels Estats Units, el pare de la nena la va acompanyar a una base militar americana, des d'on van contactar amb un cirurgià de Los Angeles.

 

Després de viatjar als Estats Units, l'equip mèdic de Peter Grossman (així es diu el metge) va haver d'analitzar el cas i va determinar que caldrien tres anys d'operacions per poder trobar una solució a la situació de la menor. Amb pell de diverses parts del seu cos, van fer-li empelts que es van anar succeint en diverses intervencions. Quan el pare va haver de tornar a casa, el metge i la seva dona es van fer càrrec de Zubaida. Junts van formar una relació molt amable, tant que eren pràcticament una família.

 

El canvi va ser realment espectacular, i Zubaida va retornar a l'Afganistan per retrobar-se amb la seva família. Acompanyada pel doctor Grossman i la seva dona, Zubaida va veure com al seu poble la rebien amb llàgrimes als ulls.

 

La nena, amb els seus pares.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris