IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La resposta d'un pare a la nota sobre els deures del seu fill

El nen havia resolt malament un exercici de matemàtiques

La pàgina UPSOCL comparteix aquesta nota que un pare va escriure al seu fill, com demanaven a l'escola, sobre un exercici de matemàtiques que el nen havia fet malament. A vegades els exercicis de matemàtiques intenten fer més complexa la realitat per fer que els nens pensin i s'esforcin per resoldre les incògnites. Però complicar tant les coses pot arribar a ser contraproduent i fer que els nens es confonguin, com va passar en aquest cas en què una simple operació de restar es va complicar pel procés que suggeria l'exercici. 

Això demanava el full de l'escola: «En Jack va fer servir aquesta línia per resoldre 427-316. Troba el seu error i escriu-li una carta per dir-li què va fer bé i què hauria de fer per resoldre el seu error.» I aquesta va ser la resposta del pare:

«Estimat Jack,

No et sentis malament. Jo tinc una llicenciatura en Ciències de l'Enginyeria Electrònica, que requereix un ampli estudi de les equacions diferencials i d'altres aplicacions de matemàtiques superiors. Però fins i tot jo no puc explicar l'enfocament de les matemàtiques bàsiques comunes, ni trobar la resposta correcta en aquest cas. Al món real, la simplificació es valora per sobre de la complicació. Per tant, 427-316= 111.

La resposta es troba en menys de cinc segons, el procés utilitzat és ridícul.

Sincerament, 

Un pare frustrat.»


Comentaris

envia el comentari