rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'anunci de feina en un diari per a dones que ha indignat Galícia

El text de l'anunci Foto: cedida.

 

Un anunci per a un lloc de feinaa Sanxenxo (Pontevedra) en el qual es demanava una cambrera maca, simpàtica, amb mínima experiència i "bons pits" ha portat el Govern local a interposar una denúncia per aclarir l'origen d'aquest reclam. La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament, Sandra Fernández Agraso, ha assegurat aquest dimecres en roda de premsa que el seu departament actuarà "amb contundència" davant de qualsevol anunci o reclam que "degradi" a la dona o busqui "intercanviar" un possible lloc de treball per favors sexuals.

 

Després de denunciar davant la Guàrdia Civil i davant la secretaria general d'Igualtat de la Xunta el contingut d'un anunci per paraules publicat a la pàgina d'internet Milanuncios, Fernández Agraso ha acompanyat a la caserna de Sanxenxo a una de les joves que va rebre resposta després de sol·licitar el lloc de trebal. Una oferta en la qual el presumpte empresari exigia per escrit a les demandants que li mostressin el seu cos abans de decidir la seva incorporació a l'staff de l'empresa. "Crec que la intenció de l'anunciant era utilitzar la marca i el nom de Sanxenxo per obtenir un major nombre de respostes", ha assegurat Fernández Agraso, que ha avançat que en tan sols dotze hores el polèmic anunci va rebre més de 13.300 visites. 

"L'anunci va ser canviat en els dos dies que va romandre actiu, i mentre al principi buscava captar noies per un suposat treball de cambrera, després ja va anar introduint un altre tipus de conceptes sexistes, masclistes, mesquins i denigrants", ha denunciat. Segons la regidora, en la resposta a una de les candidates, el suposat empresari li diu: "Comprens el que implica l'oferta, veritat?, d'ací l'alta remuneració, 3.200 euros més incentius, segons vàlua i implicació personal amb el director (relacions esporàdiques), gràcies ". Per això, Fernández Agraso sol·licita en la seva denúncia que es rastregi l'anunci per tal de localitzar la persona que ho va col·locar, ja que, a parer seu, es tracta d'un cas "molt greu" que també ha posat en coneixement de l'Observatori Estatal de Violència de Gènere.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris