IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'equip de Luis Salom explica les raons del seu accident

El jove pilot va morir divendres passat a Montmeló

L'accident. Foto: cedida

L'equip SAG Team ha tractat d'explicar les raons de l'accident que va patir el pilot Luis Salom i que li va costar la vida divendres passat a Montmeló. Un cop rebudes les dades de la telemetria per part de l'organització, l'equip es va reunir per intentar aclarir els fets i explicar què va passar a nivell tècnic. El comunicat de l'equip diu així:

  

«Durant el transcurs de la FP2, Luis Salom realitza una primera sortida a pista i fa la seva volta ràpida (1'48.608) abans de tornar a entrar a boxes per realitzar un canvi de pneumàtics del darrere a la moto.

Posteriorment, Salom torna a sortir a pista i en la mateixa volta de sortida de boxes pateix l'accident. En aquesta volta, Luis va arribar a la referència de frenada 6 km / h més lent que la seva volta ràpida, segons la telemetria a causa d'una acceleració menor en sortir de la corba 11.

A causa d'aquesta menor velocitat va frenar 9 metres més tard per mantenir una correcta velocitat de pas per corba. A l'entrada d'aquesta corba hi ha una irregularitat en l'asfalt coneguda per tots els pilots (sot). El retard en la frenada va provocar que al passar per sobre d'aquesta irregularitat Luis mantingués el fre accionat, a diferència de la majoria de les voltes prèvies a les que ja havia deixat anar el fre en aquest punt.

Això afegit a una velocitat igual que la del seu volta ràpida de la FP2, va provocar un estrès sobre el pneumàtic davanter i una pèrdua d'adherència sobre la irregularitat de l'asfalt. Aquesta pèrdua d'adherència va provocar la caiguda amb el tràgic desenllaç que ja tots coneixem».


Comentaris

envia el comentari