Les 10 coses que hauries d'evitar introduir al microones

Tot i que no és un aparell perillós, s'han de tenir en compte diverses normes

Les deu coses que no hauries d'introduir al microones. Foto: CatalunyaDiari.cat

 

 

El microones és un electrodomèstic que ens ha facilitat enormement la vida. No solament per què escalfa qualsevol aliment ràpidament, sinó que permet cuinar una gran quantitat de postres diferents o altres plats, en un temps rècord. Tot i que no és un aparell perillós, s'han de tenir en compte diverses normes i hi ha diferents aliments i materials que no s'haurien d'introduir dins del microones.


1. Ous crus

Pots fregir un ou al microones sense preocupar-te, però el que no has de fer és introduir-lo cru amb la closca. El vapor que es produeix al seu interior podria fer que explotés

2. Plats molt vells

Molts plats vells tenen plom i altres metalls pesants en la seva composició. El plom és cancerigen, però si a més ho escalfes al microones, pot arribar a afectar el teu menjar.

3. Els envasos de menjar ràpid

Normalment aquests productes solen estar envasats en recipients que contenen poliestirè, a causa que reté molt bé la calor. Quan aquest material és sotmès a les ones del microones pot alliberar certes substàncies químiques nocives.

4. Bosses de paper

No escalfeu cap aliment en una bossa de paper, ja que pot cremar o, depenent de la composició del paper, alliberar certes substàncies químiques no gaire recomanables.

5. Les esponges per rentar els plats

Segur que heu vist en algun lloc que per desinfectar les esponges, el millor és ficar-les en el microones. Si l'esponja es troba mullada, efectivament és un bon mètode de desinfecció. No obstant això, si està seca, pot fondre's o fins i tot començar a cremar.

6. Les herbes acabades de collir

Les herbes acabades de collir contenen menys líquid del que podem pensar. Això pot provocar que s'acabin cremant si les posem al microones

7. Paper d'alumini

El paper d'alumini està fabricat amb metall i, per tant, està totalment prohibit al microones. Si vols escalfar alguna cosa que estava embolicada en paper d'alumini posa-ho en un plat i retira qualsevol resta.

8. Tasses de metall

Ja ho hem dit, microones i metall no són compatibles. Si has d'escalfar-te el cafè, utilitza una tassa o un got de vidre.

9. Roba

Si la peça té algun tros de plàstic, metall o a la seva composició porta niló, per exemple, pots provocar un incendi ràpidament. Si es tracta d'uns mitjons, no els deixis més de 10 segons dins, per si de cas.

10. Una síndria

Pot passar el mateix que amb l'ou, però més gran.


Comentaris

envia el comentari