rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les 9 feines que desapareixeran en els propers anys

La darrera revolució teconòlogica variarà el nostre sistema de treball

El rellotger, una de les feines condemnada a anar desapareixent Foto: Eluniversal.com

 

La revolució digital ha variat la nostra manera de comunicar-nos d'una manera espectacular els darrers anys. Aquest fet ha arribat en un període de crisi econòmica i financera que ha saccejat la nostra societat, amb una taxa d'atur més elevada que mai. Com bé explica Miguel Ayuso a El Confidencial, aquesta nova revolució comportarà una nova pèrdua de professions, com ha passat amb cada avenç teconlògic. Ara bé, aquest cop els efectes es multiplicaran, amb feines que ja no existiran en els propers 5 o 6 anys, mentre que d'altres com a molt aguantaran una o dues dècades, com explica Jacob Morgan, expert en el futur del treball. Aquests en són alguns exemples citats pel gabinet americà d'estadístiques laborals:

 

 

1. Instal·ladors d'equips electrònics en vehicles

Segons les seves projeccions, en menys de deu anys perdran la feina la meitat dels operaris que instal·len i reparen els equips de comunicació, so i navegació dels vehicles. Avui dia, per exemple, cada vehicle ja té el seu propi equip i ordinador, que no pot ser substituït.

 

2. Operadors d'informació telefònica

Durant uns anys, alguns han fet una fortuna amb els números d'informació, on trucàvem per demanar un determinat telèfon o algun contacte. Aquests números continuaran existint, però cada dia la gent busca les coses per internet, de manera que només mantindran la feina en aquells números que realment es fan servir per emergències, com ara el 112.

 

3. Treballadors de Correus

L'enviament de cartes cada cop és menor, però en canvi el de paquets ha crescut amb la compra per internet. Si bé els carters tenen la feina relativament assegurada, els que han de patir són els tècnics de serveis postals, aquells que preparen el correu entrant i sortint per a la seva distribució, ja que s'estan desenvolupant nous equips automatitzats que ordenen millor i més ràpid aquests processos logístics.

 

4. Tècnics de procés fotogràfic

La impressió d'imatges cada cop té menys demanda. Cal tenir en compte que ja gairebé mai revelem les nostre fotografies i que molt pocs fem servir els serveis d'una botiga especialitzada.  Només als Estats Units, el 33% de proefessionals del procés fotogràfic perdran la feina en 10 anys.

 

5. Reparadors de calçat

La raó és clara: cada vegada fem servir menys sabates i més calçat esportiu, que no es pot arreglar. Mentalment, ja no superen els dos anys de vida i no pensem que es puguin arreglar.

 

6. Operaris tèxtils i cosidors

De fet, totes les professions relacionades amb la indústria tèxtil tenen un futur complicat. La mà d'obra s'ha traslladat i a sobre la crisi afecta a tots els implicats en el procés. Els patronistes, per exemple, ho tenen fotut, ja que tot el procés es fa per ordinador.

 

7. Operaris de moldejat de metall i plàstic

L'automatització de les tasques d'aquest tipus, unida a la deslocalització, esdevenen un còctel explosiu per aquest tipus de feina. A més a més, l'arribada d'impresores 3D acabarà encara més ràpid amb aquest tipus de feines.

 

8. Rellotgers

L'obsolescència programada dels equips informàtics més els productes cada cop més econòmics no són un bon auguri pels rellotgers. Hi hem de sumar el canvi de rutines, ja que cada cop menys gent porta rellotge de pulsera i opta per saber l'hora amb el mòbil

 

9. Tècnics de preimpressió

La mort del paper encara no és definitiva, però cada dia que passa hi ha menys feines relacionades amb la impressió. Maquetadors, tècnics editorials o operaris d'impremta ho passaran malament els propers anys.

 

 

 

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris