ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

Les deu millors i pitjors cerveses d'Espanya

Només un terç de les cerveses analitzades passa de l'acceptable

Diferents tipus de cerveses | Cedida.

 

L'OCU ha dut a terme un estudi sobre la cervesa rossa tipus lager per saber quins són les més venudes al nostre país. Segons els resultats, es beuen cerveses amb poca personalitat i s'assemblen molt entre elles.

Per dur a terme aquest estudi s'han analitzat 31 marques de cervesa, 21 de tipus normal i deu de categoria especial, que tenen requisits diferents. Els aspectes que s'han tingut en compte són la composició, l'etiquetatge i la degustació, i sobre aquesta base, l'OCU ha assenyalat que Ambar i Estrella Galicia són les millors cerveses en la categoria especial, mentre que Hipercor Lager és la millor entre les més consumides de tipus normal.

També s'ha tingut en compte els paràmetres tan visuals com gustatius: la intensitat, la lluentor del color, l'aroma, el cos, l'amargor, el dolçor, la persistència de l'escuma i fins i tot l'equilibri. En la categoria de cervesa especial, les millors són Ambar Especial Lager i Estrella Galicia Especial. També destaquen Stark Especial (Mercadona) i Condis Premium Pilsener per la seva relació qualitat preu, mentre que en les cerveses clàssiques Hipercor Lager resulta la millor de l'anàlisi.

Pel que fa als preus, l'organització destaca que oscil·len entre els 0,70 euros per litre i els 2,13 euros per litre la més cara, situant la mitjana en 1,28 euros per litre. Encara que les marques blanques siguin les més barates i per això puguem creure que són les menys bones, destaquen més que la resta en moltes ocasions. Seguidament trobem les marques de fabricant i, finalment, les d'importació, que són les més cares.

En el següent gràfic que ha elaborat el diari El Economista sobre la base de l'anàlisi de l'OCU podem veure resumit quals són les millors cerveses del nostre país:

No obstant això també existeix un rànquing amb les cerveses més dolentes del mercat. A continuació els presentem les deu pitjors que podem trobar en el supermercat de menys dolenta a la pitjor:

— Carrefour Especial: 1,28 euros/litre

— Cruzcampo Pilsen: 1,60 euros/litre

— San Miguel Premium Especial: 1,54 euros/litre

— Carlsberg Premium Beer: 1,90 euros/litre

— Dia Lager: 0,69 euros/litre

— Karlsquell (Aldi) Blond: 0,76 euros/litre

— Aliada Lager: 0,79 euros/litre

— Argus (Lidl) Nacional: 0,72 euros/litre

— Carrefour Lager Premium: 0,81 euros/litre

— Bavaria Premium Beer: 1,49 euros/litre


Comentaris

envia el comentari