IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les estranyes desaparicions de l'illa Eilean Mor

Ningú sap què va passar amb els tres treballadors del far

Des del 1970, l'illa de Eilean Mor està deshabitada.

El far de l’illa escocesa Eilean Mor amaga un misteri que avui dia encara no s’ha resolt. L’any 1900 els tres habitants que s’encarregaven del far van desaparèixer i ningú sap què va passar. Segons explica Playground, Joseph Moore era un farer que havia de substituir un dels tres operaris, però quan el vaixell va arribar, més tard del previst a causa del temps, ningú va sortir a rebre'ls. Els tripulants van decidir entrar al far per veure què havia passat, però la porta principal estava tancada per dins i hi van accedir a través de la cuina. Allà hi havia una cadina al terra, un joc de cartes i una ampolla trencada, com si els treballadors haguessin desaparegut de sobte.

Moore va intentar esbrinar on eren a través del quadern on s’anotaven les incidències i el que va llegir el va inquietar. El que apuntaven sobre el clima no coincidia amb els registres oficials i la tormenta de la qual parlaven no s’havia desencadenat fins a dos dies després. A més també hi posava que un dels farers estava especialment seriós i un altre, un home especialment dur, havia estat plorant. Les investigacions no van descobrir mai què havia passat amb els treballadors, tot i així una hipòtesi apuntava que dos d’ells estaven arreglant l'embarcador i el tercer va observar que s’aproximaven grans onades i va sortir a avisar-los, moment en què l’aigua els va agafar als tres i van morir ofegats.

La història va començar a circular i tothom hi deia la seva. Alguns sospitaven que un d’ells tenia problemes mentals i havia assassinat els altres o que el mal temps que envoltava l’illa els havia afectat els nervis i havien embogit. L’únic que se sap és que el far va seguir operatiu durant 70 anys més, fins que els únics habitants humans de l’illa van ser substituïts per un ordinador. Avui dia la llegenda continua i es diu que els mariners que passen a prop de Eilean Mor senten veus que repeteixen els noms dels desapareguts.


Comentaris

envia el comentari