L'espantós cas d'una nena de 18 mesos assassinada al Regne Unit

La petita va patir maltractaments repetits durant mesos per part de la seva mare d'acollida

Keegan amb la seva mare d'acollida. Foto: BBC

 

La colpidora història d'una nena de 18 mesos que va morir el passat 5 de setembre per les brutals pallisses que li donava la seva mare d'acollida ha commocionat al Regne Unit. Les 200 ferides per tot el cos, 153 cicatrius i lesions, danys cerebrals i medul·lars que la petita, Keegan Downer, tenia per tot el cos al moment de la seva mort són la prova irrefutable del calvari que va viure durant els seus últims mesos de vida. Uns danys «bàrbars i demoníacs», tal com va relatar la policia que va assistir al domicili familiar el dia en què la mare d'acollida de la menor, Kandyce Downer, de 34 anys, va avisar a les autoritats que la seva filla no es movia.

 

La dona va trobar la nena inconscient després de deixar-la dues hores completament sola a casa. La menor, que havia sofert un atac de cor, va ser traslladada a l'hospital pediàtric de Birmingham, on només van poder confirmar la mort de la nena. Les fotografies i radiografies post mortem realitzades pels forenses van corroborar els maltractaments infligits. Durant el judici ha quedat demostrat que Keegan no va ser atesa mai per cap servei mèdic o social al llarg dels seus últims tres mesos de vida malgrat les greus ferides i fractures que tenia per tot el cos. L'examen post mortem va revelar que la nena va morir a causa de diverses lesions al cap, septicèmia i trauma toràcic tancat. El jutge va concloure que «Keegan va patir de forma considerable durant els últims dies i mesos de la seva vida». Una altre de les dades que han transcendit és que la petita pesava només vuit quilos quan va morir i que, després de trucar a la policia, la mare d'acollida es va desfer del matalàs tacat de sang on dormia la nena. Els forenses que van recollir les proves al domicili on va tenir lloc aquest horror van detectar més de 80 taques de sang en les parets de la casa.

 

Keegan va néixer al març de 2014 i va passar els primers mesos de vida amb un cuidador que la va acollir a casa seva, ja que la seva mare biològica era addicta a l'heroïna. Els serveis socials van concedir la tutela legal de la menor a Downer, que era membre de l'extensa família de Keegan. Els abusos i agressions sistemàtiques van començar quan la petita va deixar d'assistir a la guarderia. La mare d'acollida estudiava en una escola de negocis i era mare biològica de quatre nens. La dona ha negat sempre que els maltractaments i fins i tot ha intentat culpar-ne un dels seus fills, amb qui la petita, segons ella, passava llargues estones a soles. No obstant això, el jurat no ha donat credibilitat a aquesta versió i la dona ha estat condemnada a passar almenys 18 anys entre reixes.

 

Radiografia post mortem dels dos fèmurs de la petita. Foto: West Midlands Police

Comentaris