L'Estat Islàmic utilitza WhatsApp per vendre nenes com a esclaves sexuals

Han creat una xarxa amb noms i imatges dels esclaus per facilitar tant la seva venda com per trobar-los si intenten escapar

Imatge d'una de les esclaves. Foto: AP.

«Verge bonica de dotze anys... El seu preu ha arribat als 12.500 dòlars i es vendrà aviat». Aquest és l'anunci que es pot llegir en àrab sobre una nena esclava. Apareixia xifrada a Telegram i una activista l'ha difós, segons publica La Vanguardia. Els jihadistes estan endurint el control que tenen sobre els seus captius i ara els venen a través de WhatsApp o Telegram. La idea és que tenen una base amb fotografies de les noies i noms dels seus propietaris per, a més de vendre-les, controlar-les i trobar-les ràpid si aconsegueixen escapar. Els contrabandistes han aconseguit en dos anys alliberar 2.554 dones i nenes.

Lamiya Aji Bashar. Foto: AP.

El cas de Lamiya Aji Bashar és un entre molts. El mateix diari detalla la seva història: La cinquena vegada que intentava fugir, corrent fins a la frontera amb els jihadistes perseguint-la, una mina terrestre va explotar i dues noies que l'acompanyaven van morir. La bomba va deixar-la cega d'un ull i amb la cara plena de marques per les cremades, però no se'n penedeix de res.


Comentaris

envia el comentari