L'explicació de per què les estàtues gregues tenen micropenis

Al contrari d'avui dia, a l'Antiga Grècia els mascles alfa desitjaven tenir un penis petit

Imagen de una estatua griega. Foto: Cedida.

Molts de vosaltres segurament us haureu adonat del fet que moltes estàtues gregues tenen el penis petit. Als museus podeu veure com acompanyats d'una esvelta figura i musculosa tenen uns aparells reproductors d'ínfimes proporcions. Això no significa que els grecs tinguin micropenis sinó que tal com publica el Mundo té un perquè. Al contrari d'avui dia, a l'Antiga Grècia els mascles alfa desitjaven tenir un penis petit, ja que associaven els penis petits i flàccids a la moderació, una de les virtuts essencials que formaven la seva visió de l'ideal masculí.

Segons Andrew Lear, professor especialitzat al món clàssic i la història del gènere i la sexualitat existeix aquest contrast entre els penis petits i flàccids dels homes ideals (herois, déus, atletes nus) i els enormes i erectes penis dels sàtirs (éssers mitològics meitat home, meitat cabra, borratxos i tremendament luxuriosos) i diversos homes no ideals. També els homes decrèpits i ancians, per exemple, tenen sovint penis llargs.

Això es veu reflectit a la literatura de l'Antiga Grècia, en la comèdia de Aristòfanes que porta per nom Els núvols, els joves atenesos deshonestos tenen la pell pàl·lida, les espatlles petites, el pit estret, la llengua llarga, el penis llarg i una gran lascívia. Avui dia l'ideal ha passat de ser el petit membre de l'Antiga Grècia al penis gran del present, per aquest motiu, Lear va suggerir que potser l'augment del porno o la pressió més gran social que els homes afronten pel seu físic poden estar darrere del canvi de paradigma.


Comentaris

envia el comentari