rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

El Suprem permetrà el trasllat dels presos a Catalunya

L'illa on ens els seus habitants no deixen entrar ningú des de fa milers d'anys

Es tracta d'un indret de 72 quilòmetres quadrats a l'oceà Índic, on hi viuen unes 400 persones

Alguns dels aborígens de l'illa. Foto: cedida.

 

L'illa Sentinel del Nord es troba a l'oceà Índic. Els seus habitants no han entrat mai en contacte exterior i la seva rebuda a qualsevol que hi arribi no és massa agradable: fletxes mortals i altres actes macabres per preservar la seva cultura i el seu estil de vida. Segons explica el diari Genial.guru, alguns vaixells van naufragar prop de l'illa al segle XIX i els seus tripulants van arribar nedant a l'illa, per evitar morir sota les onades. Ara bé, el que era la seva salvació va acabar expulsant-los cap a una mort segura mar endins. L'any 1897 la policia de l'Índia hi va atracar buscant un pres que s'havia fugat de la presó. El van trobar bosc endins, amb el coll tallat i ple de ferides de fletxa.

 

 

L'illa només té 72 quilòmetres quadrats i es calcula que hi viuen unes 400 persones. L'any 1891, el vaixell Promrose es va encallar davant l'illa. La rebuda, com era d'esperar, no va distar massa de les anteriors: fletxes i llances van caure prop del vaixell. Per sort, el vaixell era força lluny de l'illa i els tripulants van poder ser evacuats en helicòpter. El vaixell, però, va ser abandonat allà.

 

Val a dir, però, que en algunes ocasions s'ha provat de contactar amb ells. Alguns investigadors els hi han portat regals, provant de fer-los veureque no són una amenaça, però els aborígens sempre han respost de manera violenta. L'any 1991, per exemple, els van donar galledes vermelles, que les van anar recollint, però sense provar d'encetar cap altra mena de contacte. Segons els investigadors, es tracta d'una comunitat aïllada des de temps immemorials.

 

L'any 2006 data la darrera tragèdia que té relació amb l'illa: la mort de dos pescadors a mans dels nadius. Els dos homes van arribar a l'illa pel mal temps, però ja no van sortir-hi amb vida. Oficialment el lloc depèn del govern de l'Índia, però ja han dit diverses vegades que no tenen cap mena d'intenció de prendre algun tipus de decisió. Cal tenir en compte que,com que no tenen contacte amb la civilització, no són immunes a les malalties com ara la grip.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris