L'incendi forestal a Blanes ha cremat 30 hectàrees i ha obligat a desallotjar unes 400 persones

Imatge aèria de la columna de fum de l'incendi forestal al turó del Vilar de Blanes. Foto: ACN.

ACTUALITZCIÓ | Diumenge, 24 de juliol, 20.15 hores

Els Bombers de la Generalitat ja han donat per estabilitzat l'incendi forestal, De moment calculen que l'extensió cremada és d'entre 35 i 40 hectàrees de terreny entre Blanes i Tordera i totes les persones evacuades a causa de l'incendi d'aquest diumenge ja poden tornar a casa seva.

ACTUALITZACIÓ | Diumenge, 24 de juliol, 16.30 hores

L’incendi de Blanes (Selva) afecta ja 30 hectàrees de vegetació forestal i ha obligat a desallotjar preventivament unes 400 persones de les urbanitzacions Sant Daniel –de Tordera-, les Planes, el Vilar i la Fauna. Els veïns afectats s’han desplaçat majoritàriament a cases d’amics i familiars. Paral·lelament, també s’han evacuat 35 persones d’un hotel de la urbanització Condado del Jaruco a Lloret de Mar. Una quarantena de dotacions terrestres i 13 mitjans aeris continuen treballant per estabilitzar l’incendi. A més, s’han activat 2 avions amfibi del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, amb base a Saragossa. El foc, que està impulsat per la marinada en direcció nord, es troba a la zona del Turó del Vilar, i ha anat llançant focus secundaris més enllà del perímetre. En aquests moments, la zona més activa es concentra al cap i flanc dret de l’incendi.

També hi ha desplaçades 10 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 1 ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu, efectius del cos d’Agents Rurals i de la Policia Local. Des del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya informen que a lloc hi ha desplaçades també les agrupacions: ADF Lloret, ADF Hostalric, ADF Santa Susanna, ADF Riells, ADF Cassà de la Selva, ADF Sils, ADF Vallalta.

ACTUALITZACIÓ | Diumenge 24 de juliol, 14.13 hores

L’incendi forestal de Blanes, a la Selva, obliga a desallotjar les urbanitzacions de les Planes, el Vilar, Sant Daniel, la Fauna i 35 persones de l'Hotel Condado Jaruco a Lloret de Mar, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Els veïns afectats s'han adreçat a cases d'amics o familiars. L’avís del foc s’ha rebut a la una menys deu del migdia d’aquest diumenge al Turó del Vilar, a tocar de la urbanització Sant Daniel. S’han activat unes 30 dotacions terrestres, entre les quals hi ha efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) i 9 mitjans aeris (3 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac, 2 helicòpters de comandament i coordinació). El foc hauria començat a la zona de Cal Sabater i avançaria direcció nord, empès per la marinada, cap a la riera de Sant Daniel. L’incendi està actiu i llança focus secundaris més enllà del perímetre. Fins al lloc també s’han desplaçat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 1 ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu, efectius del cos d’Agents Rurals, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Lloret de Mar, Hostalric i Santa Susanna, i efectius de la Policia Local.


Comentaris

envia el comentari