rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

L'ús correcte dels «post-it»

Molta gent utilitza malament aquestes fulles autoadhesives, fent que es corbin i durin menys temps enganxades

Els «post-it» s'han utilitzat molt de temps malament. Foto: Cedida.

 

 

El famós invent de 3M Company que fa 36 anys que funciona de recordatori i d'element de decoració a oficines, habitacions d'estudiants i neveres, i que podries haver estat utilitzant incorrectament. Els «post-it», van reinventar-se l'any 2010, 30 anys després del seu llançament, millorant la banda de la pega amb una cola més forta i més resistent a la gran varietat de superfícies on s'enganxen. Però potser no hauria fet falta millorar aquests paperets si la gent hagués conegut el seu ús correcte.

 

Forma incorrecte de desenganxar els «post-it». Foto: Cedida.

 

El famós bloguer, Martin Schapendonk, ha explicat el motiu pel qual es corben aquestes fulles i acaben desenganxant-se en posar-les en vertical. A la seva feina, Schapendonk estava habituat a usar amb freqüència les notes adhesives. Les pegava a parets i pissarres, però no aguantaven enganxades gaire temps i acabaven caient. Per això es va passar a les notes «Super Sticky» —la versió millorada—, encara que aquestes no sempre estaven disponibles en totes les tendes i, a més, eren més cares. Fins que va trobar la solució real.

 

Habitualment, la gent desenganxa els «post-it» per la part de baix, la contrària a la de la pega. Això fa que el paper adopti una forma corba, inclosa la part amb adhesiu, amb la qual cosa, aguanta menys temps pegada. La forma correcta és desenganxar-ho per la part de dalt, d'un costat a l'altre de la zona que s'enganxa, i aconseguint que les notes aguantin més al seu lloc.

 

Forma correcta de desenganxar els «post-it». Foto: Cedida.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris