rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Marta, la primera Mossa d'Esquadra transexual

La Vanguardia recull la seva història aquest dimecres

Es diu Marta Reina, però fa més de tres anys es deia Santi. Es tracta de la història de la primera Mossa d'Esquadra transexual, que avui recull La Vanguardia en un reportatge. Policia per vocació, la Marta és una de les agents més experimentades, arreu d'Europa, en peritatge de falsedat documental. Des de petita se sentia dona, però explica la dificultat per acceptar la seva sexualitat atesa l'època, a finals dels 70 i inicis dels 80. A més, un ensenyament estricte a un internat barceloní va ser un altre obstacle a la seva situació.

 

Fa tres anys, però, després de més de nou anys treballant al cos de Mossos d'Esquadra, va decidir fer front a la situació i va iniciar el procés per al canvi de sexe. Tot i les reticències i les pors que tenia, assegura haver trobat la total acceptació de tots els companys i commandaments dels Mossos, i fins i tot ha presidit congressos internacionals en relació a la seva feina on alguns participants, per exemple els de països musulmans, es mostraven contrariats.

 

Actualment, segueix fent la seva vida amb normalitat i assegura que està en una fase del procés que vol culminar no reconeixent el seu cos masculí original. Tot plegat, una història de normalitat en la transexualitat dins dels Mossos d'Esquadra.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris