Els 8 millors jocs per beure i passar una bona estona

Activitats divertides per fer en parella o en grup, però sempre amb moderació

El Beer Pong es uno de los juegos para beber más populares.
Un dels jocs per beure més coneguts és el Beer Pong | Pxhere

Prepara gotets petits o gots grans, segons la beguda que vulguis utilitzar, per a tots els participants, i mira’t bé les instruccions d’aquests jocs. Sigui amb la parella o amb el grup d’amics, cal que sempre beguis moderadament per tal que les nits de gresca resultin divertides i no un turment.

Els 8 millors jocs per beure i passar-ho bé

Encara que existeix una gran varietat de jocs de taula i de llibres plens de maneres diferents de beure, no cal que gastis diners: descobreix els millors vuit jocs que t’ajudaran a beure i passar molt bones estones, totalment de franc.

1. El joc dels dos duros

Cal que miris de trobar dues monedes iguals i, com a mínim, una altra persona que jugui amb tu, perquè ara aprendràs a jugar a un dels jocs per beure més divertits de tots.

Quan li toca tirar, cadascun dels jugadors ha de llençar les dues monedes enlaire i, quan cauen, mirar la combinació resultant. En el cas que totes dues monedes hagin caigut amb el cantó de la cara cap amunt, el jugador que les ha llençat ha de beure un glop. Si totes dues monedes cauen amb la creu cap amunt, el jugador en qüestió li haurà d’ordenar a una altra persona que begui. I, finalment, en el cas que una moneda caigui amb la cara cap amunt i l’altra amb la creu cap amunt, tot es complica un xic més.

En aquesta situació, el jugador haurà d’instaurar una norma que sigui divertida i que no pugui incomplir ningú, com ara parlar únicament amb la u, fingir un accent estranger, o «que begui el de l’esquerra cada cop que begui jo». Si una persona incompleix la norma, haurà de beure un glop. La diversió està assegurada!

2. El joc de l’ocalimocho

Aquest joc també s’ha convertit en un gran clàssic quan es tracta de beure, i no ha arribat a passar de moda. Es juga amb un tauler que funciona de manera molt similar al del joc de l’oca, tot i que hi ha una variació: sempre que un jugador cau en una casella del tauler que acaba en vuit, ha de beure un glop de «calimotxo».

El ocalimocho, un popular juego para beber homaneje al calimocho.
L’ocalimocho ret homenatge a la popular beguda del calimotxo | zendalibros.com

 

3. El joc de la frase

El funcionament d’aquest joc no és gaire complex, tot i que, a mesura que es van sumant jugadors, es va complicant. La primera persona haurà de dir una preposició o un article que comenci una frase, com ara «la». Tot seguit, la resta de jugadors, d’un en un, aniran afegint paraules repetint primer les anteriors, de manera que formin una frase amb coherència, com ara «la casa gran».

La primera persona que s’equivoqui a l’hora de dir una paraula o que no recordi com continuava la frase haurà de beure un glop, i es començarà de nou amb una altra frase.

4. El joc de la veritat o el repte

Les preguntes que només es poden respondre amb una veritat o un repte tenen una gran efectivitat a l’hora d’animar la vetllada. En cas que tinguis ganes de passar uns moments de riures i confessions, pots fer alguna pregunta de les d’aquests articles:

En cas que estiguis jugant al joc en parella, pots aprofitar el segon dels articles que acabem de proposar-te, t’ajudarà a escalfar l’ambient. I, fins i tot, podeu decidir treure-us una peça de roba cada vegada que hagueu de beure un glop.

5. El joc del Beer Pong

Segurament, has vist aquest popular joc per beure en algun llargmetratge americà que mostra festes esbojarrades d’adolescents. Si no saps com jugar a aquest joc que gaudeix d’una gran fama als Estats Units, no pateixis, ho descobriràs ara mateix.

Es formen dos equips, i cadascun d’ells se situa en un extrem de la taula. Els gots de tots els jugadors es disposen fent la forma d’un triangle i, d’un en un, cada jugador de l’equip contrari caldrà que introdueixi una pilota de ping-pong a dins d’un got d’algun dels seus oponents. Si ho aconsegueix, la persona que beu d’aquell got haurà de fer un glop.

 

6. El joc de la copa del rei

Alguns jocs de cartes també estan pensats per beure, com el de la copa del rei. Consisteix a situar un got al bell mig d’una taula buida, i al seu voltant hi posarem una carta de baralles mirant cap avall. Caldrà que cadascun dels jugadors agafi una única carta, i cadascuna d’elles conté una acció que està relacionada. Es poden fixar les normes de les cartes abans de començar a jugar però també hi ha l’opció de jugar de la manera tradicional:

 • Un 2, pots escollir: si quan agafes la carta et toca un 2, pots triar qui ha de beure.
 • Un 3, tot per a tu: si et toca un 3 caldrà que beguis del teu propi got.
 • Un 4, tothom al terra: quan surt un 4 cal que tothom s’ajupi, i l’últim a fer-ho serà qui beurà.
 • Un 5, els toca als nois: si surt un 5, caldrà que beguin tots els nois sense excepció.
 • Un 6, els toca a les noies: si surt un 6, caldrà que beguin totes les noies sense excepció.
 • Un 7, el cel: en el cas que toqui un 7, tothom ha d’aixecar totes dues mans cap amunt. L’últim a fer-ho haurà de beure del seu got.
 • Un 8, el company: el jugador que treu el 8 ha de triar una persona que beurà cada vegada que ell begui. La norma només s’anul·larà quan algú altre tregui un 8.
 • Un 9, la rima: si un jugador treu un 9, haurà de dir una paraula, i la resta de jugadors hauran de mirar de trobar una paraula que hi rimi. La persona o les persones que no trobin cap rima ràpidament hauran de beure.
 • Un 10, el «jo mai mai»: caldrà que el jugador que tregui un 10 respongui una pregunta amb una veritat o un repte.
 • La reina, l’interrogatori: quan algú treu la carta de la reina, cal que faci una pregunta a algú, de l’estil de «quina hora és?» o «fa fred?», per exemple. L’altre haurà de respondre també amb una entonació de pregunta, com ara «són les deu de la nit?». Si no se’n recorda de fer una pregunta, haurà de beure.
 • El rei: sempre que surti un rei, el jugador que tregui la carta haurà de llençar el contingut del seu got al got del centre, i qui tregui el quart rei s’haurà de beure tota la beguda que hi hagi en aquest got.
 • Els asos, les cascades: sempre que un jugador treu una carta d’as, la resta ha de beure la beguda en cascada, i qui tregui la carta comença.

7. El joc de Flippy Cup

Es fan dos equips i cadascun d’ells es col·loca en una banda de la taula, posant els gots al davant dels jugadors. Cada cop que sigui el seu torn, el jugador s’haurà de beure tot allò que hi hagi a dins del seu got i, a continuació, intentar posar-lo al revés donant-li un cop suau a la base. En el cas que el got no quedi de cap per avall, caldrà omplir-lo de nou amb alguna beguda. L’equip que pugui posar primer tots els gots cap per avall serà el guanyador.

8. El joc de la frase estranya

Tothom qui jugui a aquest joc sap que l’amfitrió, durant la nit, haurà de pronunciar una frase que haurà acordat amb un altre jugador. Aquesta frase pot ser una afirmació com ara «no m’agrada ‘El senyor dels anells’» o «deixaré de menjar carn». En cas que l’amfitrió digui la seva frase i no se n’hagi adonat ningú en un període de 5 minuts, tothom haurà de beure un got sencer.

Consideració important

Cal recordar de nou que sempre s’ha de beure amb sentit comú, i que no cal que es facin servir sempre begudes alcohòliques. Els jocs que hem explicat estan pensats per passar una bona estona, i quan una persona beu massa les coses no són tan divertides com haurien de ser.


Comentaris

envia el comentari