ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Mor l'actor que interpretava a R2-D2 a Star Wars

Kenny Baker ha mort als 83 anys després d'una llarga malaltia
Mor Kenny Baker, l'actor que interpretava a R2-D2. | Cedida.

 

L'actor britànic Kenny Baker, qui ha interpretat al simpàtic R2-D2 des de 1977, ha mort als 83 anys després d'una llarga lluita contra una terrible malaltia degenerativa. Baker, d'amb prou feines 1,12 metres d'alçada, va anar l'encarregat d'enfundar-se el vestit de l'androide en La Guerra de les Gal·làxies, pel·lícula amb la qual va aconseguir la fama que li va acompanyar durant tota la seva carrera. Més endavant va repetir el seu rol en L'Imperi Contraataca i El Retorn del Jedi, així com en la trilogia preqüela de Star Wars.

 

Lluny de la galàxia, Baker va participar en emblemàtiques produccions dels anys 80 tals com Els Goonies, Time Bandits o Flaix Gordon. La seva neboda, Abigail Shield li ha rendit un sentit homenatge en declaracions a The Guardian. «Era d'esperar, però encara així és molt trist», va dir a la publicació. «Va tenir una vida llarga i plena. Va portar molta felicitat a la gent i celebrem el fet que era una persona molt estimada per tot el món. Tots estem molt orgullosos del que va aconseguir en vida».

 

«Quan era nen, li van dir que probablement no sobreviuria a la pubertat. Sent tan petit, i en aquells temps, no tenia una gran esperança de vida. I no obstant això ho va fer molt bé. Havia estat molt malalt durant els últims anys, per la qual cosa esperàvem la tragèdia. Estava a cura d'un dels seus nebots, que el va trobar sense vida el matí del dissabte», relata la neboda de Baker en el seu sentit comiat.

 

Comentaris