Mor un turista espanyol en un accident de parapent al Perú

L'esportista ascendia a un volcà peruà

Imatge del volcà Misti. Foto: Cedida

 

Un turista espanyol va morir aquest cap de setmana quan practicava parapent després d'ascendir al volcà peruà Misti, al sud del país, tal com han informat els mitjans locals. El cos del mort, un home de 44 anys, serà repatriat des de Lima, on ja es troba el fèretre amb les seves restes i on es troben els familiars de la víctima, segons l'emissora Radio Programas de Perú.

L'accident es va produir aquest cap de setmana, quan l'esportista es va estavellar contra les roques perquè es va doblegar un dels estreps del seu parapent. Si bé en un començament va ser rescatat pels seus companys amb vida, finalment va sucumbir a les seves ferides durant el trajecte en les tasques de rescat dels equips de salvament, una operació que va durar més de deu hores. Segons l'autòpsia, que va ser practicada al dipòsit de cadàvers d'Arequipa, l'espanyol hauria mort com a resultat d'un xoc hipovolèmic, provocat per les fractures exposades, com indiquen a La República.

Les autoritats peruanes van localitzar el cos del turista a 222 metres del cim del volcà, a més de 5.500 d'altura. L'accident es va produir quan l'espanyol, al costat de cinc companys, dos d'ells peruans, van ascendir al Misti per llançar-se en parapent. El turista va ser el primer a saltar, però una corrent va provocar que es doblegués un dels seus estreps i l'aire el va portar a estavellar-se. Segons han pogut conèixer els mitjans peruans, l'esportista va aconseguir caure dret, per la qual cosa les pitjors lesions les va tenir en les cames. Finalment, va morir a causa de les ferides. El rescat es va produir per part d'un equip de la Policia Nacional d'Alta Muntanya, efectius de la unitat de rescat, perits criminalístics i el fiscal penal de torn.


Comentaris

envia el comentari