rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Neix un goril·la en públic a Bioparc València

Després del part natural, la mare s'ha menjat ràpidament la placenta i ha començat a netejar la cria
La mare i la cria. | Bioparc València.

 

El segon goril·la valencià ha nascut a la vista del públic cap a les 13.30 hores d'aquest dimecres a Bioparc València. Després del part natural, la mare s'ha menjat ràpidament la placenta i ha començat a netejar, examinar i mimar la cria, que encara té el cordó umbilical fins que s'assequi. Segons han informat des del zoo valencià, tot això no ha impedit a la jove i primerenca mare «sorprendre als visitants en donar tombarelles d'alegria, això sí, protegint acuradament el seu nadó».
 
Es tracta d'una excel·lent notícia per a la preservació de la biodiversitat, atès que els goril·les són una de les espècies amb major amenaça d'extinció i estan catalogats en «perill crític» per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN). Bioparc València està compromès amb la seva conservació amb el Programa de Reproducció en Captivitat (EEP), fruit del qual va néixer Ebo el 2012, el primer goril·la valencià. La mare és Nalani, una goril·la de deu anys d'edat que va arribar des de Hannover (Alemanya) el 2014 per formar part del grup reproductor del mascle Mambie format per altres dues femelles, Ali i Fossey, i el petit Ebo.
 
L'equip tècnic ha preparat tot un dispositiu especial per facilitar al màxim el benestar de la mare i el seu nadó i mantenir la tranquil·litat del grup. Ràpidament s'han condicionat les gàbies i se'ls ha donat accés tant a l'interior com a l'exterior perquè el grup decideixi lliurement com i on romandre.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris