ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Nova entrega en el cas Efial: la policia escorcolla diversos municipis de Tarragona i Barcelona per corrupció

Al Camp de Tarragona la policia ha entrat a l'Ajuntament de Vandellós | També a Tortosa, Ametlla de Mar i Ascó

Imatge d'arxiu de dos agents de la Guàrdia Civil a les oficines de Teyco. Foto: delCamp.cat

A primera hora d'aquest matí, diverses unitats de la Guàrdia Civil s'han personat a diversos ajuntaments del país amb diferents ordres judicials per tal d'escorcollar-les a la recerca d'informació sobre el conegut cas Efial. Segons les primeres informacions, filtrades per al Guàrdia Civil a mitjans espanyols, s'estan escorcollant els ajuntaments de Vandellós, al Camp de Tarragona, i també de Tortosa, Ametlla de Mar, Ascó i altres municipis de l'Estat espanyol. Alhora, també s’ha entrat a catorze domicilis privats, set despatxos professionals, dotze societats mercantils i a set entitats públiques. 

Les actuacions, batejades com a operació Térmyca, estan sent dirigides per la Fiscalia Anticorrupció i el titular del jutjat número u del Vendrell , Josep Bosch, i són contra ajuntaments governats per CiU els darrers anys.  El cas gira a l'entorn de l'empresa Efial Consultoría que treballava amb desenes d'ajuntaments catalans, la majoria dels quals governats per CDC. De fet, també es requerirà expedients en ajuntaments com el de Cambrils, Girona, la Seu d'Urgell, Barcelona i Llinars del Vallès així com de municipis madrilenys. El cas Efial és la continuació del cas Torredembarra i del cas Petrum, el cas que des de la capital del Baix Gaià ha servit per estirar el fil del 3%.

Les sospita que tenen la Guàrdia Civil i els investigadors és que a canvi de contractes arreglats els empresaris podrien haver finançat de forma il·legal a les diferents formacions polítiques, i entre elles a CDC, que ha governat els darrers anys en la majoria dels ajuntaments de Tarragona on s'ha requerit informació. De fet, no es descarta que en alguns casos la trama estiguin relacionats amb la trama del 3% que també investiga Josep Bosch. Pendents de més informació.


Comentaris

envia el comentari