Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Pocs canvis en el temps amb sol i màximes suaus aquest inici de setmana

ÚLTIMA HORA

41 senadors francesos demanen la intervenció de França en el conflicte català

Els perills que podrien acabar amb la humanitat en molt pocs anys

Asseguren que els governs no s'estan preparant bé de cara a una possible catàstrofe

Asseguren que no estem prou preparats per una catàstrofe. Foto: La Actualidad.

 

«Riscos globals catastròfics» és el títol d'un estudi de la Universitat d'Oxford, on diversos experts avisen de la manca de preparació d'alguns governs de cara a l'adveniment d'una tragèdia. L'erupció de supervolcans, el xoc d'asteroides o les guerres nuclears són factors que podrien acabar amb l'existència humana i cap als quals no tenim prou preparació. Segons The Telegraph, les possibilitats que això passi són més grans del que creiem.

 

 

Segons l'estudi que recull el rotatiu, viure una catàstrofe global és poc probable però no impossible, i posa com a exemple els milions de víctimes de l'epidèmia de la grip de l'any 1918. «Hi ha coses que tenim a l'horitzó i que, si bé probablement no passin en el termini d'un any, sí que podem viure i que poden canviar de dalt a baix el nostre model de planeta», asseveren.

 

Caldrà parar atenció a l'enginyeria de pandèmies, al canvi climàtic, la intel·ligència artificial o la biologia sintètica, que podria causar l'aparició de virus mortals. A més, l'amenaça latent del terrorisme és un altre dels perills a tenir en compte.