rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Què hi ha dins la cua d'una serp de cascabell?

Un vídeo mostra l'interior, que us deixarà bocabadats

Què hi ha dins de la cua d'una verinosa serp de cascavell perquè pugui emetre el so tan característic? Similar al so d'unes maraques o un cascavell, encara que amb l'afegit de poder moure-la 50 vegades per segon, la cua de les serps de cascavell emet un característic so amb el qual adverteixen als seus depredadors que es mantinguin allunyats. En primer instant, si ens preguntessin què creiem que hi ha dins de la cua d'un d'aquests rèptils verinosos perquè soni així, és probable que molts ho associem amb el que coneixem i acabem concloent que pot tractar-se d'un tipus de material similar a les llavors d'una maraca

 

El canal de YouTube, 'What' s Inside? ' publica un vídeo revelador sobre això que ha acumulat la barbaritat de 40.527.582 visualitzacions des de començaments de mes. En ell, Daniel Markham i el seu fill Lincoln es disposen a descobrir el que hi ha dins de la cua d'una serp de cascavell obrint-la per la meitat. Per l'experiment, pare i fill es van fer amb la cua d'una serp de cascavell dissecada, que encara pot sonar com la d'una de veritat.

 

Les serps de cascavell són rèptils verinosos que es troben a tot Amèrica del Nord i del Sud la característica comuna més distintiva és el soroll que emeten com a senyal d'advertència per mantenir els depredadors allunyats. Aquests sotracs tan característics no són més que segments de queratina que s'ajusten folgadament uns amb altres com un engranatge al final de la cua de la serp. Aquests segments xoquen entre si i el resultat és el so que produeixen quan la serp manté la seva cua vertical i fa vibrar el seu 'sonall', tal com explica la herpetòloga amb seu a Madison, Sara Viernum. Cada vegada que una serp de cascavell muda la seva pell, suma un segment més al seu 'sonall'.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris