rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Quants cops ens hem de dutxar a la setmana?

La resposta dels expers uns sorprendrà

Cal que ens dutxem cada dia? Foto: cedida.

 

Quants cops us dutxeu a la setmana? El diari 20 minutos ha dedicat una peça a aquesta pregunta després d'un reportatge de la revista Time, que parla amb diversos experts. La conclusió us sorprendrà: amb una o dues vegades a la setmana n'hi ha prou.

 

 

La doctora Elaine Larsona és taxativa: "Dutxar-se respon més a raons estètiques. La gent pensa que es dutxa per estar més net, però bacteriològicament no és així", assegura l'experta de la Universitat de Colubmia. Els científics coincideixen que dutxar-se en excés pot ser perjudicial: la pell seca i amb escames pot obrir portes als gèrmens i a les bactèries, a part d'empitjorar la nostra pell seca.

 

Brandon Mithell és doctor i professor de dermatologia de la Universitat George Washington i assegura que el cos "és una màquina ben engrassada de manera natural. Una dutxa al dia no és necessària". "Jo els hi dic als meus pacients que es dutxen cada dia que no s'ensabonin el cos sencer. Que ho fagin als orificis, al cul i a l'engonal, és a dir, a les àrees on es produeixen més secrecions d'olor foer. La resta del cos no necessita massa sabó", diu el professor.

 

Pel que fal cabell, asseguren que amb dos rentats setmanals n'hi ha prou. En canvi, assenyalen que sí que es important netejar-se les mans i netejar la roba, perquè és on s'acumulen les cèl·lules mortes i la brutícia.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris