YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mantenir relacions íntimes amb amics reforça el vincle que hi tenim

Hi ha molta gent que es pensa que l’amistat no és compatible amb el sexe, però s’ha demostrat el contrari

Algunes investigacions han confirmat que mantenir sexe amb amics pot enfortir el lligam que hi tenim
Algunes investigacions han confirmat que mantenir sexe amb amics pot enfortir el lligam que hi tenim | Psicología y Mente

El fet de mantenir relacions sexuals amb amics sempre ha estat un tema força tabú. Semblaria com si la nostra cultura ens intentés donar lliçons basades en els tòpics i els mites que s’han establert a través de la gran pantalla i que afirmen que si es manté sexe amb amics l’amistat s’acaba.

Mantenir relacions sexuals amb amics és utòpic?

És veritat o no? Hem estat dibuixant una línia massa ferma entre el sexe i l’amistat?

Molts s’han preguntat alguna vegada si els homes i les dones poden ser amics i prou. Ara, però, volem canviar la pregunta i demanar-nos quines són les conseqüències del fet que dos amics tinguin relacions íntimes?

La rellevància de les relacions íntimes amb les amistats, defensada per la ciència

Hi ha algunes investigacions que defensen que les relacions sexuals amb els amics no només no comporten cap perjudici, sinó que tindrien la capacitat de reforçar el vincle que es té amb ells. D’aquesta manera, no ens hauríem de plantejar sempre fer una elecció en aquest sentit. 

La reflexió en aquest sentit de la majoria de la gent es basa en el fet que, un cop hem practicat sexe amb algú del nostre cercle d’amics, el vincle sempre acaba deteriorant-se perquè n’hi ha un dels dos que s’enamora de l’altra persona i, per això, la situació canvia.

Estudis

Una investigació molt extensa de la Boise State University afirma que aquesta idea tan generalitzada no és certa i que, realment, mantenir relacions sexuals amb amics pot reforçar el nostre vincle amb ells, com a mínim en una gran part dels casos examinats.

Es va dur a terme una enquesta a un total de 300 individus, i un percentatge superior al 75% va admetre que el fet d’haver tingut relacions íntimes amb amics havia reforçat el seu lligam. A més, en la mateixa línia, un 20% va confessar que havia mantingut relacions sexuals amb algun amic proper i que això els havia fet sentir més units, i no havia perjudicat la seva relació d’amistat.

Així doncs, sembla que cada cop hi ha més gent que contempla la possibilitat de tenir relacions sexuals de manera esporàdica amb amics, sense haver de crear una confusió sentimental o de fer ballar les bases de la seva relació d’amistat.

Si abans de ser parella es manté una relació d’amistat, la parella sovint dura més

La investigació també va derivar en una conclusió molt interessant: el 50% de les persones amb parella que s’havien embarcat en una relació sentimental amb algú després d’haver sigut amics mantenien aquesta parella. Per dir-ho amb altres paraules, els individus que primer són amics i que després són parella tenen probabilitats més altes de durar com a parella. 

Aquest fet es pot produir perquè, en aquests casos, hi ha més enteniment i confiança que en els casos d’individus que podem conèixer ràpidament i amb els quals podem formar una parella sense que abans haguem sigut amics.

La parella sovint dura més si abans s'ha passat per una relació d'amistat
La parella sovint dura més si abans s'ha passat per una relació d'amistat | Psicología y Mente

 

Recomanacions al voltant de l’amistat i el sexe

Sigui com sigui, els autors de l’estudi van concloure diferents coses al voltant del fet de barrejar sexe i amistat: les persones que vulguin mantenir sexe amb amics haurien de tenir algunes coses en ment.

La primera és que cal que coneguin bé l’altre i que deixin clar ja en un principi què s’espera d’aquest fet, perquè no es formin idees poc realistes i expectatives que puguin fer mal a l’altre. La segona és que hauríem de donar prioritat a l’amistat per davant de les relacions sexuals, si aquest fet pot comportar conseqüències perjudicials per a una de les dues persones.

Un desavantatge important si ens emboliquem amb algú del nostre cercle d’amistats és la possibilitat d’adobar el terreny perquè es produeixi una relació d’amistat tòxica. Així doncs, és important anar amb peus de plom i fer les coses com cal.

Encara que dins de la nostra cultura no s’accepta gaire el fet que dos amics puguin tenir relacions sexuals sense fer-se mal, l’estudi que hem esmentat ens fa veure que la manera que tenim de relacionar-nos canvia a una velocitat vertiginosa, així com la concepció que tenim de les coses incorrectes i correctes.  

Què en penses? T’has embolicat mai amb algun dels teus amics? Com us va afectar? Ens ho pots explicar en un comentari a l’article o a les xarxes socials.

Referències bibliogràfiques:

  • Affifi, W. i Faulkner, S. (2000). On being "just friends": The frequency and impact of sexual activity on cross-sex friendship. Journal of Social and Personal Relationships, 17(2), 205-222.
  • Traducció de: El sexo entre amigos consolida la amistad

Comentaris

envia el comentari