rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

«Repte acceptat», la cadena de Facebook que potser no és tan innocent

Aquest tipus de missatges pot contribuir a l'extracció de dades per enviar SPAM
«Repte acceptat» és la nova cadena de moda a Facebook. | Facebook.

 

«Hola. En donar-li m'agrada a la meva foto has acceptat el repte. Hauràs de pujar una foto teva en blanc i negre. Omplim Facebook de fotos contra el càncer!». Aquest és el missatge que reben tots els usuaris de Facebook que donen «m'agrada» a les fotos de perfil en blanc i negre que pugen alguns dels seus amics en aquesta xarxa social. Es tracta de la cadena dels últims dies a Facebook, en la qual múltiples usuaris han pujat una foto en blanc i negre al seu perfil, amb el text «Repte acceptat».

 

Però les autoritats adverteixen que hem d'anar amb compte: tot i que els usuaris participin en l'acció amb bona fe i per manifestar la seva repulsa al càncer, recorden que res s'aconsegueix canviant la imatge de perfil. Expandir la cadena reenviant el missatge pot suposar que siguem víctimes d'enganys que s'usen per aconseguir adreces IP, crear bases de dades per participar en xarxes electròniques d'SPAM, o congestionar els servidors.

 

A més, la publicitat invasiva i la pèrdua de temps dels usuaris també preocupa l'Associació d'Internautes, que ha volgut avisar del possible perill que correm si compartim la cadena.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris