IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

S'acaba el mite: què et passa realment quan t'empasses un xiclet?

Parlen els experts

cedida

Quants cops has estat menjant un xiclet i te l'has empassat sense voler? Davant d'això, els falsos rumors i llegendes hi tenen molt a dir: Alguns mites asseguren que es manté a l'estòmac durant setmanes, fins i tot mesos. Ara bé, què n'hi ha de cert?

El portal BuzzFeed va decidir sortir de dubtes i preguntar-ho a la metgessa Lisa Ganjhu, professora de medicina associada al Centre Mèdic Langone, de la ciutat de Nova York, per saber què és exactament el que passa en el sistema digestiu en empassar un xiclet.

Com amb altres aliments, el xiclet passa coll avall, però no es digereix de la mateixa manera que altres productes. No s'enganxa a l'intestí no provoca un embús gegant, simplement passa com amb el blat de moro: passa a través de l'aparell digestiu, i surt més o menys intacte.

«El tracte gastrointestinal és molt fort. Si pots digerir un bistec, pots digerir un xiclet, de manera que els forts moviments gàstrics i els àcids dels enzims porten el xiclet cap avall. La diferència és que no es dissol completament a causa de les seves propietats químiques i l'intestí prim no ho absorbeix com a la majoria dels aliments».

Cal tenir en compte que el xiclet no té absolutament cap valor nutritiu i no aporta res al cos.


Comentaris

envia el comentari