Salut busca més de 30.000 pots de mongeta blanca afectats per botulisme

Cal tenir en compte que aquesta malaltia pot ser mortal

Tots els informes han confirmat que l'orgien del brot de botulisme que afecta de manera greu dos bombers de Palafrugell ha estat causat per un pot de conserva de mongetes blanques. Segons ha informat l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ( Aecosan), han detectat presència de toxina botulínica en un envàs de vidre de 400 grams de mongeta blanca de marca Bonpreu i envasada per l'empresa Hermanos Cuevas S.A.

Des de la Generalitat de Catalunya asseguren que les mongetes havien estat envasades a La Rioja i que per tant han de ser les autoritats sanitàries d'aquella comunitat autònoma les que investiguin com es va poder produir la contaminació. Pel que fa a Catalunya, Salut assegura que vuit lots envasats

Pel que fa a Catalunya, però, Salut ha identificat vuit lots envasats per Hermanos Cuevas que podrien estar afectats, una xifra que correspon exactament a 31.248 pots. Es tracta dels L146-16, L155-16, L166-16, L160-16, L127-16, L120-16, L082-16 i L116-16. Tots són envasos de vidre de 400 grams i han estat distribuïts per tres companyies: Bonpreu (a través de la marca Bonpreu i Ifa Eliges), Condis (marca Condis), i Aldi (marca El Cultivador).

Molts dels pots ja han estat retirats del mercat, però Salut recomana als ciutadans que revisin els seus pots de mongetes. El pot on s'ha trobat la toxina correspon al lot L146-16, és de la marca Bonpreu, i la data de consum preferent era del 31 de desembre del 2021. Cal tenir en compte que el botulisme és una malaltia greu que pot arribar ser mortal.


Comentaris

envia el comentari