rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Set consells d'alimentació per garantir la vostra fertilitat

Els antioxidants i el ferro són dos bons exemples

Si voleu mantenir en vigor la vostra fertilitat, aquests són els consells bàsics d'alimentació.

 

Si esteu pensant en tenir fills, cal que cuideu la vostra alimentació, que té una influència directa en la fertilitat. Alguns aliments ajuden a fomentar aquest factor i avui us en fem un recull, que aplegava fa uns dies el diari ABC. Segons els experts, un 70% de les dones que es volen quedar embarassades no s'alimenten correctament, de manera que millorar l'alimentació pot ajudar:

 

1. Els antioxidants. Menjar cinc racions de fruita o de verdura cada dia, oli d'oliva verge extra o fruits secs és una bona manera d'ingerir antioxidants. Són rics en vitamina C, seleni o carotens, entre d'altres.

 

2. El ferro és també un bon aliat. En presenten les cloïsses, les escopinyes i d'altra mena de marisc, però també els pistatxos o el fetge. El ferro d'origen animal, però, és el que més recorregut té.

 

3. L'omega 3, una de les propietats més presents en el peix blau, també s'ha de tenir en compte. Cal menjar-ne tres cops a la setmana.

 

4. Si mengeu llegums, però també peix, soja i llevat; ingerireu zinc. És bo per a l'embaràs perquè redueix el risc d'avortaments.

 

5. La vitamina D es troba present en el bacallà o les sardines, però també a la llet o als ous. Sintetitzar-la necessita 10 minuts d'exposició al sol. Afavoreix la implantació embrionària i també redueix la taxa d'avortament.

 

6. Eviteu la cafeïna, beure'n en excés implica dificultats per l'embaràs. Com a màxim, beveu dues tasses al dia.

 

7. Exercici sí, però tampoc gaire. Quan busquem un embaràs, cal fer sessions de 40 minuts, dos o tres cops a la setmana. En el cas dels homes, demostra baixa qualitat del semen.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris