Els set consells d'experts sexuals per recuperar la teva parella al llit

No aïllar-se de la parella, pressionar o culpabilitzar són algunes de les claus per resoldre la situació
És normal tenir moments en què a un membre de la parella no li ve de gust tenir relacions | cedida
 

 

Trobar-se en una relació on a un dels dos no li ve de gust tenir sexe pot fer que la persona a qui li ve de gust se senti sola i culpable de la situació. No obstant això, segons els terapeutes es tracta d'una situació molt comuna.

 

Un cop reconegut el problema, el següent pas és respondre a la pregunta de com resoldre el conflicte. En aquest sentit, els experts ho tenen clar: el primer és no culpabilitzar a ningú del que passa.

 

A partir d'això, 'The Huffington Post' ha recopilat alguns dels consells que els terapeutes sexuals i psicòlegs donen, en termes generals, a les parelles que passen per aquests moments.

 

1. No aïllar-se de la parella  

Un error comú és el d'aïllar-se de la parella i patir en silenci la frustració sexual. Lluny de respondre així, el primer que s'ha de fer és parlar de tema. Per exemple, comentant a l'altre que ens ve de gust intimar més sovint.

2. Identificar els problemes

Segons ha indicat la terapeuta sexual Elizabeth McGrath, cal tenir en compte «els possibles obstacles de la vida, emocionals o psicològics, que poden afectar la libido». Una vegada que es troben els obstacles, es tracta de buscar solucions concretes a aquests problemes.

 

3. No criticar ni pressionar

El pitjor que es pot fer és fer sentir a l'altra persona pressionada o forçada a tenir relacions. En aquest sentit, l'experta Danielle Harel ha assenyalat que el desajust en la libido pot crear un cercle viciós fatal, ja que «la persona amb més ganes de sexe es queixa i critica a l'altre membre, fent que es fiqui al llit gairebé per obligació i amb menys ganes».

Proposa torns a la teva parella per acabar amb el cicle de proposta i rebuig | cedida
 

 

4. Proposta i rebuig

Un dels moments que més es repeteixen són aquells en què un membre de la parella proposa tenir relacions i en general, o sempre, rep un «no»: «Si esteu encallats en un cicle de proposta i rebuig, pregunta ala teva parella si li ve de gust començar de tant en tant. Preneu-vos torns encara que l'objectiu final no sigui l'orgasme», apunta el terapeuta Moushumi Ghose.

5. Crear connexió amb petits passos

Celeste Hirschman ha destacat la importància d'anar a poc a poc: «Per resintonitzar sexualment amb la teva parella, cal fer passos petits i mesurats. Si a la teva parella li ve de gust una sessió de petons eròtics o tocament, no et tanquis. A vegades, quan algú demana sexe, el que més desitja és una connexió amorosa i apassionada. Recorda que ha de ser apassionant per als dos».

És important no tancar-se al que li vingui de gust a l'altre, sense pressions | Pexels
 

6. Recórrer a l'externa

Acudir a tallers sexuals, recursos d'educació sexual o teràpia sexual poden resultar claus a l'hora de resoldre el problema de desajust en la libido. «En lloc de lamentar-te i trencar-te el cap per saber què és el que falla, tingues en compte el vincle i l'atracció que encara existeix i fonamentar a partir d'aquí la recuperació», aconsella McGrath.

 

7. Propiciar el moment

L'expert Ian Kerner ha posat èmfasi en el fet que pot aportar el membre més predisposat a tenir relacions: «El millor que pots fer és no donar-te per vençut. Això vol dir tractar de propiciar el moment sexual a través d'actes d'intimitat positius». No obstant això, cal anar amb compte i no mostrar-se «impacient, inestable i temperamental».